Portada Patrimoniu La Plataforma pola Defensa Cultural de Corvera denuncia la estroza de los horros de Truyés

La Plataforma pola Defensa Cultural de Corvera denuncia la estroza de los horros de Truyés

by asturnet

La Plataforma pola Defensa Cultural de Corvera denuncia y llamenta la estroza de los horros de Truyes per parte de la empresa que ta construyendo una urbanización de luxu llamada “Los Balagares”. Les pieces de gran valor etnográficu, formaes por cuatro horros uníos dos a dos, foron tiraos embaxo ayeri «ensin cuntar colos permisos qu’estipula la llei, pero cola complicidá del Ayuntamientu del xefe de Patrimoniu de la Conseyería de Cultura», según manifestaron los miembros de la Plataforma que lleven meses lluchando contra esta obra.

La Plataforma pola Defensa Cultural de Corvera denuncia amás que’l xefe de Patrimoniu de la Conseyería de Cultura «sin siguir los trámites llegales d’aprobación y audiencia, escribió una carta ensin validez llegal autorizando’l desmantelamientu y almacenáu de los horros», al tiempu que la empresa constructora fue más allá y, envede desmantelar, «directamente derribólos».

Informes de prestixosos hestoriadores afalagaben la importancia d’estos horros, de los qu’esisten mui pocos exemplares n’Asturies y namás qu’otru en toa Corvera

Tamién te podria gustar