Portada Sociedá El Premiu al Pueblu Exemplar d’Asturies 2013 decidirase ente 30 candidatures el próximu 11 de setiembre

El Premiu al Pueblu Exemplar d’Asturies 2013 decidirase ente 30 candidatures el próximu 11 de setiembre

by asturnet

Treinta candidatures fueron presentaes al Premiu al Pueblu Exemplar d’Asturies 2013 –nel so ventiavu cuarta edición–, que’l so plazu de presentación de propuestes remató’l xueves 8 d’agostu. El xuráu encargáu de la concesión del Premiu axuntará’l día 11 de setiembre n’Uviéu. La Fundación convoca esti galardón dende 1990 y la so dotación económica ye de venticinco mil euros.

El Premiu al Pueblu Exemplar d’Asturies constituyóse a lo llargo de les sos ediciones nuna de les iniciatives de la Fundación de más amplia y meyor acoyida dientro del Principáu, al tar destináu a galardonar “al pueblu, aldega, núcleu de población, espaciu paisaxísticu o grupu humanu del Principáu d’Asturies que destacara de manera notable na defensa y caltenimientu de la so redolada natural, ambiental, del so patrimoniu históricu, cultural o artísticu, o tamién na realización d’obres comunales o otres manifestaciones de solidaridad sobresalientes”. El Reglamentu del galardón establez que van poder presentar candidatures al Premiu les instituciones, centros culturales, asociaciones de vecinos, entidaes, empreses, según los ciudadanos que lu deseyen. Esta iniciativa de la Fundación constituyó un gran ésitu, al qu’ensin dulda contribúi’l fechu de que SS.AA.RR. los Príncipes d’Asturies alleguen a la localidá premiada pa faer entrega del galardón, lo que-yos dexa conocer más de cerca a les xentes y llugares del Principáu, afondando asina nos oxetivos que s’afitaron al constituyise la Fundación Príncipe d’Asturies. Esti Premiu tien pa S.A.R. el Príncipe d’Asturies un significáu especial, como espresó en distintes ocasiones nos sos discursos por cuenta de la entrega d’esti galardón: “Esta iniciativa de la Fundación que lleva’l mio nome, que me dexa cada añu visitar preciosos pueblos, andar caminos, almirar el bellísimo paisaxe d’esta maraviyosa rexón y vivir hores entrañables colos sos habitantes, ye pa mi una esperiencia inolvidable a la que debo dalgunos de les meyores alcordances de les mios visites a Asturies. Gracies al Premiu al Pueblu Exemplar tuvi la ocasión de convivir con asturianos del monte, de la mar y del campu y compartir la so arrogancia y el so ciñu que guardo no más fondo del mio corazón”.

RELACIÓN DE CANDIDATURES

1.-Asociación “Amigos de Cuideiru” (Cuideiru) 2.- Santa Marina de Piedramuelle (Uviéu) 3. Candás (Carreño) 4.- Comunidá social de la Fundación Vinjoy (Uviéu) 5.- Poreñu (Villaviciosa) 6.- Viella (Siero) 7.- Movimientu asociativu y vecinal de Boal 8.- Llaín.lapindi/Villapendi-Valle de Turón (Mieres) 9.- Fundación Museo Evaristo Valle (Xixón/Xixón) 10.- Parroquia rural de Rubianu (Grau/Grau) 11.- Centru Asturianu d’Uviéu 12.- Cue (Llanes) 13.- Parroquia de Ciañu y Valle del Samuño (Llangréu/Llangréu) 14.- Valle mineru de La Nueva (Llangréu/Llangréu) 15.- Valdesoto (Siero) 16.- Parroquia rural de Barcia y Leiján (Valdés) 17.- Grupu humanu que trabaya pola recuperación del vinu de Cangas (Cangas) 18.- Espaciu natural educativu Aula Vital-Cuevallagar (Yernes y Tameza) 19.- Suarías (Peñamellera Baxa) 20.- Grau/Grau 21.- Comunidá vecinal de Cuideiru 22.- Comunidá vecinal de Teberga 23.- Santa María del Puertu (Somiedu) 24.- Los vaqueiros d’alzada 25.- Asociación Ástur-galaica d’Amigos del Camín de Santiago (Abres, A Veiga/A Veiga) 26.- Parroquia de Viodo-Peñes (Gozón) 27.- Peḷḷunu /Pelúgano (Ayer) 28.- Colombres (Ribedeva) 29.- Llugones/Llugones (Siero) 30.- El Pullíu (Samartín del Rei Aurelio/Samartín del Rei Aurelio).

Tamién te podria gustar