Portada Lliteratura El númberu 104 de Lletres Asturianes entama una nueva etapa de la revista oficial de l’Academia

El númberu 104 de Lletres Asturianes entama una nueva etapa de la revista oficial de l’Academia

by asturnet

Vieno acabante d’aportar a les llibreríes el númberu 104 del boletín de l’Academia de la Llingua Asturiana qu’abre una nueva etapa de la publicación, con un nuevu formatu y l’anuncia de qu’entamará dende’l númberu próximu a asoleyase una versión dixital del mesmu.

Les novedaes van empobinaes tamién a allugar a la revista científica de l’Academia nel llugar que-y correspuende nos índices de citación académica y darréu d’ello afítase una periodicidá semestral y la igual del Conseyu Científicu Asesor y del Conseyu de Redaición.

Nesti númberu apaecen artículos como(“R)espigando en la documentación altomedieval de León” de Dieter Kremer; “Las sibilantes en la documentación notarial leonesa en el paso del latín al romance: ¿alternancia gráfica o confusión fonética?” de Vicent J. Marcet Rodríguez; “La poesía asturiana a xuiciu del modernismu” de Miguel Ramos Corrada; “A Literatura em Língua Asturiana. Algumas notas de leituras” de Newton Sabbá Guimarães, “Patrones temático-formales na narrativa curtia de Xosé Álvarez «Pin»” de José Antonio Calzón García & Paula Pulgar Alves, “L’aire n’Asturies: un averamientu a la cultura del aire al traviés del léxicu” de Rubén Fernández Martínez, “Toponimia y Sistemas de Información Geográfica. Un ejemplo de su uso combinado en Arqueología del Lenguaje” de Jesús Fernández Fernández, y “Contribución de la toponimia al debate sobre el origen romano de Uviéu” de Cristina García-Sampedro Clérigo.

Amás, l’exemplar inclúi na parte final espaciu p’anuncies, reseñes y les normes pala presentación de trabayos a la publicación.

Tamién te podria gustar