Portada Patrimoniu El Gobiernu protexe Castropol cola declaración de Bien d’Interés Cultural

El Gobiernu protexe Castropol cola declaración de Bien d’Interés Cultural

by asturnet

El cascu hestóricu de la villa de Castropol gocia dende güei d’un especial nivel de protección oficial frente a posibles intervenciones arquitectóniques, depués de que’l Conseyu de Gobiernu’l Principáu declarara’l conxuntu como Bien d’Interés Cultural (BIC), la máxima categoría de protección que prevé la Llei de Patrimoniu Cultural.

Na única resolución que cinca a la Conseyería de Cultura, Comunicación Social y Turismu na xuntanza ordinaria que’l Conseyu de Gobiernu cellebró esti mediudía n’Uviéu, l’Executivu autonómicu alcordó da-y plena validez al decretu que protexe’l cascu vieyu de Castropol, dientro la calificación de Conxuntu Hestóricu.

La villa del estremu occidental asturianu, allugada na oriella de la ría l’Eo, alberga destacaos exemplos de l’arquitectura asturiana nes sos distintes variantes dende’l sieglu XVI hasta anguaño, con edificaciones representatives del barrocu, el racionalismu y el denomináu rexonalismu montañés.

Ente elles alcuéntrense los Palacios del Marqués de Santa Cruz de Marcenado, de Valledor y de les Cuatro Torres, amás de la ilesia de Santiago Apóstol, l’edificu ‘Villa Rosita’ o la mesma Casa Consistorial.

Tamién te podria gustar