Portada Patrimoniu El Conseyeru de Mediu Rural y Pesca destaca que la industria agroalimentaria factura cásique 2.000 millones d’euros

El Conseyeru de Mediu Rural y Pesca destaca que la industria agroalimentaria factura cásique 2.000 millones d’euros

by asturnet

El Conseyeru de Mediu Rural y Pesca, Aurelio Martín, acompañáu pol Director Xeneral de Ganadería y Agroalimentación, Luis Miguel Álvarez, y pol Director Xeneral de Pesca, Marcelino Menéndez, presentó esta mañana’l stand institucional del Principáu d’Asturies na XXV edición del Salón de Gourmets, en Madrid.

El Conseyeru aseguró que la industria agroalimentaria del Principáu ta nésta edición fuertemente representada nel Salón Internacional con 25 empreses, 31 referencies de sidra y 12 denominaciones, amás de pol Túnel de la Sidra qu’ayeri visitó la Ministra de Mediu Ambiente y Mediu Rural y Marín, Rosa Aguilar. Ésta importante presencia d’Asturies “constitúi un gran arguyu pa mi y una amuesa de la pujanza creciente del nuesu sector agroalimentario y de los grandes estándares calidable qu’atesora”, matizó’l titular de Mediu Rural.

Martín quixo destacar la presentación nésta cita de la recién creada marca de calidá ‘Pescáu del Pinchu-Confradía de Cuideiru’, “qu’espresa la determinación de los representantes del nuesu sector pesqueru pola puesta en valor de les sos producciones”.

Coles mesmes, aprovechó la so intervención nel actu de presentación oficial pa destacar la importancia de la industria agroalimentaria n’Asturies y l’apueste que dende’l Gobiernu del Principáu fíxose por esti sector. Martín indicó que nos últimos trés años, la Conseyería de Mediu Rural destinó casi 40 millones d’euros a la modernización del les industries agroalimentarias, más de 2 millones euros a la promoción de los nuesos productos y 1,5 millón d’euros en sofitar a los Conseyos Reguladores de les nueses marques calidable. “Y tou ello, hai que recordalo, nuna situación de restricciones presupuestaries de resultes de les dificultaes económiques poles que tamos travesando”, aseguró.

El Conseyeru desplicó que, nel Principáu, más de 9.000 persones trabayen nesti sector, lo que representa más del 14% del total del emplegu industrial d’Asturies. Coles mesmes, informó de que’l valor total de les vientes de la producción agroindustrial averense a los 2.000 millones d’euros, lo que supon más del 15% del valor total de les vientes del conxuntu del sector industrial asturianu.

Tamién te podria gustar