Portada Sociedá Vil.lablinu acueye la Ii Xornada de Patrimoniu L.lingüísticu ya cultural de Faceira

Vil.lablinu acueye la Ii Xornada de Patrimoniu L.lingüísticu ya cultural de Faceira

by asturnet

L’asociación Faceira y el grupu de música folk l.lacianiegu Tsuniegu entamen en Vil.lablinu (L.laciana, Lleón) el día 13 d’abril, la III Xornada de Patrimoniu L.lingüísticu ya Cultural. La xornada va tener llugar nel llar de la Fundación Sierra Pambley (cai La Brañina, 13, Vil.lablinu) y va cuntar con música lleonesa, presentaciones de novedaes editoriales en lleonés y conferencies de dellos espertos del ámbitu universitariu que van tratar sobre la situación sociollingüística lleonesa y sobre los fondos musicales de la familia Sierra Pambley.

El programa d’actos va entamar cola presentación de la xornada a les 12:00 hores, y de siguío’l catedráticu de la Universidá d’Uviéu Xosé Lluis García Arias, y el Profesor Xosé Antón González Riaño, de la mesma universidá, van falar sobre la Situación sociollingüística de Lleón”.

Na sesión de la tarde presentaránse dos llibros escritos lleonés: la obra teatral “Sentir, y nun sentir sentire”, del músicu y escritor Fran Allegre; y tamién “Mitoloxía popular del reinu de L.lión”, de Nicolás Bartolomé Pérez ya ilustráu por Alberto Álvarez Peña, nel que s’axunten y estudien los mitos propios de les tierres de Lleón, Zamora y Salamanca. Asina mesmu, el Profesor de Musicoloxía de la Universidá d’Uviéu, José Ignacio Suárez García va impartir una conferencia titulada “La música na familia Sierra-Pambley ya’l sou entornu: los fondos musicales de la Fundación en L.lión”.

El zarru de la xornada va correr a cargu del grupu Tsuniegu que va interpretar un repertoriu de música del país.

Porgrama completu d’actividaes

Tamién te podria gustar