Portada Sociedá Mieres vuelve abrir la Oficina de Normalización énte les quexes d’IX

Mieres vuelve abrir la Oficina de Normalización énte les quexes d’IX

by asturnet

L’equipu de gobiernu mierense afirmó que la Oficina de Normalización Llingüística del conceyu va volver a tar abierta dende güei, depues que se-yos notificare y confirmare la recepción de parte de la Conseyería de Cultura del Principáu d’una subvención destinada pal so mantenientu. Esta situación d’inestabilidá fuere duramente criticada a lo llargo d’estos díes d’atrás polos conceyales d’Izquierda Xunida,qu’acusaron al gobiernu socialista d’abandonar la política de normalización, circunscribiendola únicamente al área de Cultura.

“L’únicu que defende l’asturianu ye’l director de la Casa Cultura”, señaló Beatriz González, conceyala d’Izquierda Xunida d’Asturies nel Ayuntamientu de Mieres, que defendió qu’esta llingua ye “patrimoniu de la rexón”. Precisamente foi esta edil la que denunciare públicamente estos díes el pieslle de la Oficina de Normalización Llingüística pesie a cuntar con una subvención de la Conseyería de Cultura dende diba más d’un mes.

El pasáu mes de setiembre, la dirección xeneral de Cultura destinare 15600 euros pa sofitar a lo llargo de seis meses tala oficina, anque esta nun s’abrió al públicu hasta’l mes d’ochobre y echó’l piesllu enantes de terminar l’añu a la espera d’esta subvención del Principáu. Inestabilidá llaboral y llingüística qu’Izquierda Xunida criticó públicamente y ente la que l’executivu socialista mierense reaccionó volviendo a abrir la Oficina de Normalización.

L’Asociación de Trabayadores de la Normalización Llingüística denuncia falta de control de les subvenciones

Tamién te podria gustar