Portada Mocedá Xuventú Asturianista refuga la instalación de la Semana Negra nel Campus de Viesques

Xuventú Asturianista refuga la instalación de la Semana Negra nel Campus de Viesques

by asturnet

La Xuventú Asturianista, organización dependiente del Partíu Asturianista (PAS) amosó estos díes el so apoyu a la Universidá d’Uviéu y a los estudiantes que se manifiesten en contra del asitiamientu de la Semana Negra nel Campus de Viesques, en Xixón.

XA espresó al traviés d’un comunicáu, el so apoyu a esto mozos, yá que camienten qu’esta decisión del ayuntamientu “ye una incongruencia incomprensible”.

Pa los asturianistes nun paez lóxico “impedir facer botellón a los mozos y dempués organizar una romería d’estes dimensiones na rodiada del Campus”.

Per otru llau, pa la mocedá asturianista “hai que censurar les respuestes que dan a los ciudadanos que critiquen l’eventu estos amigos tan afines (Señor Taibo y compañía) al PSOE ya IU”. Na Xuventú recuerden tamién que l’añu pasáu ficieron dende’l PAS una crítica énte la que, según comuniquen “se mos insultó dende la dirección del eventu”. XA cree “que cuando acabe’l gobiernu y la rede del PSOE ya IX, el so chiringuitu y el so negociu “va cayer y Taibo con él”.

Amás, entruguen a Jordán Suárez, presidente del Conseyu de la Mocedá de Xixón y miembru del PSOE, “¿ónde ta en llugar de defender los intereses de la mocedá?”, yá que, según dicen “ta supuestamente pa lluchar polos intereses de la mocedá xixonesa universitaria”. Piden a Suárez que se defina o abandone’l so puestu.

Tamién te podria gustar