Portada Mocedá Normalización llingüística, liriu y música n’asturianu na Fiesta de les Asociaciones

Normalización llingüística, liriu y música n’asturianu na Fiesta de les Asociaciones

by asturnet

El paséu de la Playa Poniente ye’l llugar escoyíu pa la celebración de la Fiesta de les Asociaciones, qu’organiza’l Conseyu de Mocedá de Xixón.

Güei, vienres, entama’l día con talleres infantiles dende les doce la mañana. A la una, fállase na Fiesta’l Premiu Astragal 2010. De 17.30 a 18.30 hores, cuentacuentos de l’Asociación Xuvenil Esnala: y a les seis, doble actividá: gymkhana de xuegos tradicionales de Cruz Encarnada Mocedá; y una mesa redonda sobre L’Internacionalismu: Sah.ara – Colombia – Hondures. A les siete la tarde, exhibición de Caxón Flamencu de l’Asociación Xitana de Xixón, nel escenariu secundariu, y yá a partir de les ocho y media, conciertu de L.G.D.C y TONE; y a les diez y media, Latex Diamond.

El sábadu, 24 de xunetu, a les doce celébrase una caravana del reciclaxe de Cogersa y el xuegu “La Máquina del Reciclaxe”. A les cinco, desfile de perros ensin llar. Media hora más tarde, a les 17.30, sesión de cuentacuentos de l’Asociación Xuvenil Esnala, como cada xornada. A les siete, mesa redonda sobre los problemes de Gaza; y l’acción antimilitarista “Nun ye lo mesmo”, de la Coordinadora de ONGD d’Asturies. Pela nueche, conciertu de La Tarrancha y Dixebra.

La xornada cabera de la sesta Fiesta va entamar a la hora de siempres, con Animación Manumanué. A les 12.00 hores va celebrase un Tornéu de Liriu d’esquierda soberanista>fai! y pol CNL (Conceyu Nacional de Liriu) y d’Espor[a]. A la una, charra sobre la toponimia de Xunta Moza. A la una y media, repártense bollos preñaos y sidra.

Pela tarde vuelven los cuentacuentos d’Esnala 13.30, y de seis a ocho, Xuegos Tradicionales Asturianos d’El Garrapiellu. Na mesa redonda del día, que se celebra a les seis y media, va falase de Drechos Humanos “Los 5”. Cuba. Termina’l día y la sesta Fiesta, col espectáculo d’animación “L’Encantador de culiebres” por Manumanué, la entrega de premios de les actividaes deportives y una folixa cubana, a les ocho.

Tamién te podria gustar