Portada Festival de Lorient Entama en Lorient el Festival dedicáu esti 2014 a Irlanda

Entama en Lorient el Festival dedicáu esti 2014 a Irlanda

by asturnet

La ciudá francesa de Lorient acueye dende esti día’l Festival Intercélticu 2014, que cada añu axunta a distintes naciones celtes partíes por tol mundu y que nesta 44 edición va rindir homenaxe a Irlanda y va conmemorar el centenariu del entamu de la Primer Guerra Mundial, al tiempu que se dedica a Irlanda y va cuntar cola participación dafechu del gobiernu irlandés, col so presidente Michael D. Higgins, abriendo’l sábadu la programación especial d’esti país en Lorient.

Irlanda, según destaca la organización del festival celta más importante d’Europa, apurrió dende la Edá Media les lleendes y relatos más importantes de la mitoloxía celta, ya inda güei la riqueza de les fontes documentales irlandeses dexen aprender de los sos oríxenes y tradiciones culturales: “La ciudá va vistir de los colores d’Irlanda”, declaró nel entamar d el director del festival, l’easturianu Lisardo Lombardía, que lleva yá ocho años al mandu de esti proyectu.

El presidente irlandés, Michael D. Higgins, va allegse al actu oficial d’inauguración el sábadu, onde se va tocar música tradicional irlandesa y van recitase poemes del Premiu Nobel Seamus Heaney, y mientres tola selmana va haber diariamente conciertos d’artistes como Mary Black o The Strypes. Esposiciones sobre’l país, proyecciones de películes y conferencies sobre les tradiciones celtes de la isla van completar l’homenaxe, qu’asocede a los que tamién se -y fixeron en 1996 y 2005.

Tamién te podria gustar