Portada Cooperación El Premiu Príncipe d’Asturies de Cooperación va pa la llucha contra la malaria n’África

El Premiu Príncipe d’Asturies de Cooperación va pa la llucha contra la malaria n’África

by asturnet

Nuna d’eses candidatures conxuntes que tanto-y presten a la Fundación príncipe d’Asturies, el xuráu vieno acabante de dexar esti miércoles el Premiu Príncipe d’Asturies de Cooperación Internacional. Les ganaores son les principales organizaciones qu’encabecen n’África la llucha escontra la Malaria que reciben el fallu favoratible del xuráu n’Uviéu. La candidautra impúnxose a la de la Corte Penal Internacional de L’Haya que tamién foi finalista nes decisiones del xuráu.

La candidatura ganadora ta compuesta poles organizaciones Ifakara Health Research and Development Centre (Tanzania), The Malaria Research and Training Centre (Mali), Kintampo Health Research Centre (Ghana) y Centru d’Investigación en Salú de Manhiça (Mozambique).

El xuráu encargáu de fallar el premiu reconoció esplícitamente l’esfuerzu realizáu poles cuatro organizaciones que lideren la llucha escontra la malaria n’África pa “romper la rellación ente la enfermedá y la probitú”. Nel acta, que lleyó’l presidente, Antonio Garrigues Walker, recuérdase que la enfermedá “amenaza al 40 por cientu de la población mundial” especialmente nel África subsahariana “onde muerre un neñu menor de cinco años cada 30 segundos”.

La candidatura, propuesta por Mariano Puig, miembru del xuráu del Premiu Príncipe d’Asturies de Cooperación, destacó ente les 26 candidatures procedentes de 13 nacionalidaes les qu’optaron a esti galardón. Ente los candidatos taben tamién l’ex presidente d’Estaos Uníos Jimmy Carter, l’ex primer ministru británicu Tony Blair, el Foru Económicu Mundial –Foro Davos–, y la Organización Meteorolóxcia Mundial, amás del compositor y activista políticu, Bob Geldof.

Tamién te podria gustar