Portada Mocedá El Día de la Mocedá Revolucionario enllena Llangréu d’actividaes

El Día de la Mocedá Revolucionario enllena Llangréu d’actividaes

by asturnet

El Día de la Mocedá Revolucionario 2011 va tener llugar los díes 21 y 22 d’ochobre nel Conceyu de Llangréu. Una vegada más, dende la organización Darréu quieren facer alcordanza de la Revolución Asturiana d’ochobre de 1934 y, al empar, “facer d’estes xornaes un marcu reivindicativu dende una perspectiva xuvenil, tresformadora y soberanista”. Ente les ac tivdaes un conciertu cola participación d’Skama la Rede o Taranus, ente otros.

Darréu enfótase un añu más en facer el so que camienten ye “l’actu más importante a nivel añal dientro de la mocedá d’izquierda soberanista d’esti país”. Asina, como ye vezu, Darréu ufre un programa d’actividaes de distintu calter: culturales, hestóriques, polítiques-reivindicatives o d’espardimientu, entamando’l vienres 21 d’ochobre na Casa de Los Alberti (Ciañu, Llangréu) cola presentación de les xornaes a les seis de la tarde. Dempués va proyectase un documental autoxestionáu y a les siete la tarde, va celebrase la charra-alderique con Candido Carnero, sindicalista de Naval Xixón “Reflexones sobre’l movimientu obreru asturianu d’ayeri y güei”.

A les ocho va celebrase un Alcuentru Internacionalista coles delegaciones internacionales desplazaes al DMR’11, y a les nueve, nel Colexu Públicu José Bernardo (Sama, Llangréu) habrá un amagüestu y una espicha con música del país.

Yá’l sábadu, nel mesmu llugar, y de magar les doce la mañana, van entamar los Xuegos Tradicionales pa neños y adultos. A les dos, xinta popular, y yá de tarde, va pintase’l mural conmemorativu del DMR 2011.

Darréu va celebrar tamién un Homenaxe a los/les Revolucionarios/es nel monolitu n’homenaxe a Belarmino Tomás en La Felguera.

A les seis y media tarde los participantes nesti DMR 11 van facer una marcha reivindicativa de mocedá hasta la Casa Conceyu de Llangréu, en Sama.

A les ocho la tarde ún de los momentos más esperaos, la celebración del X Conciertu “Asturies Nun Escaez”, nel que van participar Skama la Rede, Escuela de Odio, Skontra, Adizión Etílika, Taranus, I.R.A.y tamién una sesión reggae.

Les entraes pueden mercase a 10 l’anticipada y 12 na puerta. Pa más información visitar la páxina web de Darréu.

Más información sobre’l DMR

Tamién te podria gustar