Portada Emigración L’ex conseyeru Manuel Fernández de la Cera sucede a Trevín al frente’l Conseyu de Comunidaes

L’ex conseyeru Manuel Fernández de la Cera sucede a Trevín al frente’l Conseyu de Comunidaes

by asturnet

Relevu na cúpula’l Conseyu de Comunidaes Asturianes. Manuel Fernández de la Cera, conseyeru de Cultura nel primer gobiernu autonómicu de la democracia reciente, foi designáu güei presidente de la entidá en sucesión d’Antonio Trevín, qu’abandonara el cargu n’abril pasáu al ser nomáu delegáu del Gobiernu n’Asturies.

Hasta agora, De la Cera exercía como vicepresidente del Conseyu, un organismu creáu por llei en 1984 como máximu muérganu consultivu del Gobiernu’l Principáu na actividá de les comunidaes d’asturianos emigraos. Nesti sen, el Conseyu de Comunidaes tien ente les sos competencies la d’alitar la difusión y conservación de l’asturianía al traviés de la promoción de la llingua y cultura asturianes nel esterior.

Fernández de la Cera plantégase agora como prioridá del so mandatu la “continuidá” de la tradición cultural d’Asturies fuera’l Principáu, y avanza que centrará los sos esfuercios al frente de la entidá n’evitar que se pierda “la güelga d’Asturies nel mundu”.

El nuevu presidente’l Conseyu de Comunidaes Asturianes acompañó al conseyeru de Xusticia, Seguridá Pública y Relaciones Esteriores, Francisco Jacier García Valledor, nel so últimu viaxe per América Llatina, qu’incluyó visites a Venezuela, Nicaragua y El Salvador.

Web oficial del Conseyu de Comunidaes Asturianes

Tamién te podria gustar