Portada Emigración El Principáu va ayudar na financiación de la nueva sé del CA de Nueva York

El Principáu va ayudar na financiación de la nueva sé del CA de Nueva York

by asturnet

El director de l’Axencia Asturiana d’Emigración, Luis Miguel Fernández Romero, reunióse ayeri cola presidenta del Centru Asturianu de Nueva York, María Guelchie, que-y treslladó la petición formal d’ayuda pa la financiación d’una nueva se pa esti centru qu’aglutina a más de doscientes families.

P’acceder a la subvención que l’Axencia va convocar nel prósimu mes de xineru, el centru deberá presentar na convocatoria un informe colos datos tecnicos del local que quieren consiguir. La presidenta, María Guelchie, desplicó na rueda de prensa d’ayeri que’l centru necesita unes istalaciones más amplies nes que dar clases de baille rexonal y gaita, y que-yos permita organizar exposiciones d’artistes asturianos amás d’almacenar un fondu bibliotecariu

La intención de la xunta directiva ye convertir el nuevu local del centru nuna oficina de promoción asturiana nel corazón de Nueva York. Por esta razón, y coincidiendo colos actos de cellebración del decimu aniversariu de la entidá, el prósimu 4 de payares van entamar una gran cena de gala a la qu’asistirá’l gaiteru Xuacu Amieva y na que ta prevista tamien una representación institucional per parte’l Principáu.

Tamién te podria gustar