Portada Emigración Cabranes distingue a tres emigrantes asturianos como fíos adoptivos del conceyu

Cabranes distingue a tres emigrantes asturianos como fíos adoptivos del conceyu

by asturnet

El plenu del Ayuntamientu de Cabranes decidió por unanimidá y a propuesta de l’alcaldía, otorgar les tres primeres distinciones que s’entregan nel conceyu a tres emigrantes asturianos n’America, como ‘homenaxe a tola emigración’. L’actu d’entrega tuvo llugar el pasáu sábadu, coincidiendo cola celebración del Día l’Emigrante que la localidá organiza por tercer añu consecutivu.

A les cinco y media la tarde del pasáu sábadu, día 27, entregáronse los títulos de fíu adoptivu a títulu póstumu a Jose Manuel del Campo, fundador del grupu Pelayo del Centru Asturianu de Buenos Aires, a quien tamien se va facer homenaxe esti añu con motivu del Día d’Asturies per parte de les autoridaes del Principáu. Una de les últimes actuaciones d’esti asturianu, profundamente vinculáu al folklore rexonal, tuvollugar na celebración del primer Día l’Emigrante de Cabranes, nel añu 2003.

Tamien se-y entregó esti títulu al tesoreru de la Unión Cabranense de La Habana, Constantino Díaz Luces, de 95 años d’edá. El tercer galardonáu, tamien a títulu póstumu, foi pa Manuel Corripio García.

Al actu d’entrega de les distinciones asistieron el presidente del Conseyu de Comunidaes Asturianes, Manuel Fernández de la Cera, y el director de l’Axencia Asturiana d’Emigración, Luis Miguel Fernández Romero. La distinción pa Manolo del Campo foi recoyida pol presidente del Centru Asturianu de Buenos Aires, Jose Antonio Nespral, de visita estos díes pela rexón, mentes que la dedicada a Constantino Díaz Luces garróla nel so nome l’expresidente de la Unión Cabranense, Mario García Granja.

Tamién te podria gustar