Uviéu y Mieres garren el relevu de les cellebraciones d’antroxu nun fin de selmana de música y mázcares

Uviéu y Mieres siguen la güelga de Don Carnal. La capital asturiana y la villa minera centren les cellebraciones d’antroxu del fin de selmana depués del pieslle de la folixa nes dos cites más multitudinaries, les de Xixón y Avilés. La Sardina d’eses dos ciudaes revive na ‘Truchona’l Caudal’ y nuna queimada popular p’animar la segunda fola de fiestes de mázcares n’Asturies.

Un conciertu de Los Berrones na plaza la Catedral a partir de la medianueche’l vienres protagoniza la primer xornada d’antroxu n’Uviéu, que vendrá precedida d’una queimada popular nel mesmu escenariu y el recitáu d’esconxuros d’antroxu. Nel Palaciu los Neños, con accesu llibre y de baldre, desencólquense a lo llargo de güei talleres de maquillaxe y concursos infantiles de mázcares.

El sábadu, la folixa tendrá continuidá na capital con pasucáis a partir de les 17,00 hores con llegada de toles charangues a la plaza la Catedral, onde se cellebrarán los estremaos concursos de mázcares y darréu tendrá llugar l’intierru de la Sardina, con participación d’una decena de compañíes teatrales d’Asturies, Cataluña, País Valencianu, Estremadura y Francia.

Sardina que nel casu de Mieres ye ‘Truchona’ y que dende esti mediudía ta siendo velada nes inmediaciones de la plaza l’Ayuntamientu, dientro d’un programa que centraliza nel vienres los festexos d’antroxu na villa minera y que prevé pasucáis, un desfile y l’intierru de la Truchona nel mesmu día, coles principales actividaes allugaes nel Parque Xovellanos.

Programa completu del antroxu n’Uviéu

Related posts

El Trasiegu Fest conclúi col envís de poner en valir la sidra

El Trasiegu Fest va tener un mercáu con más de 40 puestos

San Xuan celebrase en toa Asturies con Xixón y Mieres como exes