Portada Música Yá hai finalistes del VI Premiu al Meyor Cantar

Yá hai finalistes del VI Premiu al Meyor Cantar

by asturnet

El “Premiu al Meyor Cantar” nació nel añu 2007 como reconocimientu del Gobiernu d’Asturies a la creación musical en llingua asturiana o gallego-asturianu, y llega esti añu a la so sesta edición. Acordies coles bases, puen optar a esti gallardón les canciones con lletra n’asturianu o gallego-asturianu que se comercializaran ente’l 1 de xineru y el 31 d’avientu del 2011, una y buenes seyan obres musicales de creación orixinal. Los finalistes d’esti añu son Alfredo González, col tema «Felina bipolar»; Asturiana Mining Company, con «Si nun conoces Val.louta»; Bacotexo, col cantar en gallego-asturianu «Campos de meiz»; Xera, con «Yo quixera…»; y Macadamia, con «Altanera».

Un xuráu formáu por espertos en música y llingua asturiana escoyó a los cinco finalistes, que van actuar en directo’l próximu día 25 de febreru, con motivu del Día Internacional de la Llingua Materna, na Gala d’Entrega del Premiu, que va retresmitise en directo pela Televisión del Principáu d’Asturies (TPA). L’actu emprima a les 19.00 hores nel Teatru de la Llaboral (Xixón).

L’espectáculu va zarrase cola actuación de Skama la Rede, grupu ganador de la edición anterior. Nacíos nel añu 2003, acumulen yá más d’un centenar de conciertos y tienen publicaos tres discos: La nuesa hestoria, Echaos a la mar y Ye too mentira. Practiquen un estilu musical que se mueve mayormente ente’l ska y el punk, pero con pingarates de rock y folk, y componen les lletres siempre n’asturianu. La mayor parte de los sos cantares básense na reivindicación y la crítica social y política, anque’l tema col que ganaron la edición anterior del Premiu al meyor Cantar, “Condenáu”, ye’l primeru de desamor que componíen. Como ganadores d’esti certame, Skama la Rede representó a Asturies nel Festival Liet International que se celebró n’Udine (Friul, Italia) el 19 de payares del 2011.

El grupu o intérprete ganador va representar internacionalmente a Asturies nel Festival de la Canción en Llingües Minoritaries Liet International, organizáu col apoyu del Conseyu d’Europa.

Información sobre los finalistes

Tamién te podria gustar