Portada Música Xixón remata esta fin de selmana’l so festival de música celta 5º40’

Xixón remata esta fin de selmana’l so festival de música celta 5º40’

by asturnet

El Festival Xixón 5º 40’ llega a la so recta final esta fin de selmana y failo con trés díes nos que multiplica les sos actividaes a lo llargo de tola ciudá. El vienres, a la una la tarde, na Biblioteca publica Xovellanos va proyectase’l documental Festival Internacional de cine de Xixón; mientres, en n’El Llavaderu, en Cimavilla, va poder prebase un Menú popular Irlandés, y dende les seis hasta les once la nueche, les cais del barriu van acoyer un Mercáu popular asturianu.

Tamién pela tarde, nel barriu pesquín, van tocar los músicos de La Quintana. A les siete na Plaza de la Casa los Nava, Teatru asturianu, Nun Tris representa “El conde la burra torna de les cruzaes”; y a les 19:30, na Plaza la Corrada, nuevu monólogu astur, con Silvino.

A les 18:30 va haber actuaciones nos escenarios de la Plaza del 6 d’agostu, Begoña, El Náutico y Xardinos de la Reina, con grupos asturianos y d’otros países celtes.

A les 19:30 va entamar el IX Festival internacional de gaites Villa de Xixón; n’El Náutico, con Bagad Pagan (Bretaña); y nel Paséu Begoña, Inveraray and district Pipe Band (Escocia); amás en La Plazuela, va tocar la Banda de Gaites Robaleira d’A Coruña; y na Plaza Italia, la Banda de Gaites Xinzo de Limia, d’Ourense.

A les ocho, na Tarima de la Plaza Mayor van actuar Danserien Kerne, deBretaña; Cercle celtique Bleunioù Lann an Aven de Riec sur Bélon y Ar Vro Vigoudenn. Mientres que nel escenariu de Poniente, dende les diez y media, van tocar Felpeyu y los escocese de Shooglenifty. Amás, na Sidreria Canteli va celebrase una Folixa Astur, con sidra, caxigalines de llantar y musica.

Tamién te podria gustar