Portada Conceyos Xixón celebra’l Día del Llibru al traviés de la web ‘Xixón quédase en casa’

Xixón celebra’l Día del Llibru al traviés de la web ‘Xixón quédase en casa’

by redacción asturnews

Col lema” Xixón, de llibru”, el Conceyu de Xovellanos llanza esta iniciativa pa fomentar la llectura ente les vecines y vecinos y reconocer el papel de les llibreríes de la ciudá como axentes imprescindibles del sector cultural.

Xixón celebra’l Día Internacional del Llibru de forma virtual al traviés de la páxina web ‘Xixón quédase en casa’. Esti xueves, 23 d’abril, el conteníu del portal municipal xiraba en redol a esta efeméride con diverses propuestes y actividaes.

Sol lema Xixón, de llibru, el Conceyu llanza esta iniciativa pa fomentar la llectura ente les vecines y vecinos y reconocer el papel de les llibreríes de la ciudá como axentes imprescindibles del sector cultural. D’esta miente, quier eponderase el so llabor nel espardimientu de la cultura y la so contribución al texíu social local.

Con estos oxetivos definíos, la web va cuntar esti día con una sección denominada ‘Un llibru nun minutu’. Nella, llibreros y llibreres xixoneses van encamentar xuna llectura al traviés de dellos vídeos que se van dir xubiendo a lo llargo de la xornada. Pel momento, yá se sumaron l’acción xuna docena de llibreríes.

Coles mesmes, ‘Xixón quédase en casa’ va recoyer el trabayu que desenvolvió la Rede Municipal de Biblioteques por que, pese al estáu d’alarma, esta fecha pueda ser esfrutada de forma amena y didáctica. Ellaboraron dos guíes de llectura na plataforma Y-Biblio con accesu a dellos títulos, xuna infantil y otra p’adultos qu’inclúi, a manera d’homenaxe, dos llibros del apocayá fináu Luis Sepúlveda.

L’alcuentru dixital con Alfonso Zapico va poner fin al Día Internacional del Llibru. Va Tar moderáu por Diego González, responsable de la llibrería Identidá Secreta, y va tener llugar a les 19.30 hores d’ese mesmu xueves nel perfil de la Rede Municipal de Biblioteques de Xixón (bibliotecasdegijonxixon) de la rede social Instagram. El dibuxante asturianu, ganador del Premiu Nacional de Cómic, va falar, ente otres temes, del cuartu y últimu tomu de la so obra La Balada del norte que ta preparando mientres el confinamientu, xuna novela gráfica centrada na Revolución de 1934. Este va ser el primeru d’una serie d’alcuentros dixitales con otru autores, que van tener continuidá a partir de la próxima, tamién al traviés de Instagram a la mesma hora, a les 19:30 hores. Yá confirmaron la so participación Elvira Llindu (28 d’abril), Ricardo Menéndez Salmón (30 d’abril), Marta Sanz (7 de mayu) y Eloy Carbonizu (15 de mayu).

www.gijonsequedaencasa.es

Tamién te podria gustar