Portada Gastronomía Xixón acueye’l II Salón Internacional de les Sidres de Gala los díes 26 y 27 d’Ochobre con una Cena de Gala y una Tastia

Xixón acueye’l II Salón Internacional de les Sidres de Gala los díes 26 y 27 d’Ochobre con una Cena de Gala y una Tastia

by asturnet

Los vinientes 26 y 27 d’Ochobre tendrá llugar nel Hotel Avant Garde de Xixón el II Salón Internacional de les Sidres de Gala. Una oportunidá única pa prebar sidres de tol mundiu que nun son d’escanciar: axampanaes, esplumoses, brut, de nuea espresión, auguardiente o de xelu y que tien el cumal de las programación el día 26 cola cellebración de la Cena de Gala, y el 27 cola Tastia Abierta.

La nuechi del vienres 26, a les 21 hores cellebraráse la Cena Gala ellaborada pol prestixosu xef asturianu Javier Loya (estrella Michelín), na que ca platu dirá maridáu con dos sidres estremaes. En ca casu desplicaránse les sos principales carauterístiques organoléptiques.

Sigún la organización esta va ser una ocasión única pa prebar la sidre d’una mena estremada a l’avezada que mos permite conocer les carauterístiques más importantes de les sidres y comprobar la so fusión coles propuestes gastronómiques que fadrá’l xef, Javier Loya, que tien la Cena enagora pendiente d’ellaboración en función de les sidres que seyan escoyíes pal maridaxe.

La Cena de Gala va ser una propuesta gastronómica especialmente interesante darréu que ca platu dirá maridáu con dos variedaes de sidre estremao, de les que nel intre de ser servíes dirá desplicándose les sos principales carauterístiques.

El sábadu 27 tendrá llugar una tastia abierta al públicu con tola sidre participante nesti II Salón Internacional de les Sidres de Gala, procedentes d’una docena países. Tamién se rializarán tasties guiaes de dalgunes d’elles. L’horariu sedrá de 11 a 15 hores pa profesionales del seutor y de 17 a 21 hores pal públicu en xeneral. El preciu ye nel casu la Tastia de 5 € y el de la Cena de Gala ye de 50 € y el númberu places restrinxíu.

Web del Salón Internacional de les Sidres de Gala

Tamién te podria gustar