Portada Fiestes Xixón acueye la celebración de los undécimos Xuegos Naúticos Intercélticos

Xixón acueye la celebración de los undécimos Xuegos Naúticos Intercélticos

by asturnet

El prósimu 24 de xunetu escomiencen en Xixón los XII Xuegos Náuticos Intercélticos, una atopada deportiva que va xuntar na villa de Xovellanos a cerca de 1.300 participantes de distintos países del arcu atlánticu. Al empar, nes instalaciones del Puertu Deportivu, va celebrase un Mercáu Artesanal del Mundu Celta. Ye esta la segunda ocasión na qu’Asturies ye sé d’estos xuegos, n’anterior vez foi Perlora, nel conceyu de Carreño el llugar escoyíu.

Los undécimos Xuegos Náuticos Intercélticos van desenvolvese en Xixón ente’l 23 y el 31 de xunetu con representantes de países como Irlanda, Isla de Man, Cornualles, Gales, Bretaña, Galicia, Portugal y por primer vez Cantabria y Isles Canaries. L’atopada deportiva inclúi preeas de vela, surf, piragüismu, remu, actividaes subacuátiques y, por primer vez, la natación con aletes.

A lo llargo d’esos seis díes del eventu, y dende las 9 hores, la bahía de Xixón va ser escenariu de les distintes pruebes, a nun ser les de excepción de piragüismu, que se van celebrar nel embalse de Trasona. Al empar, el Puertu Deportivu va vese animáu pola presencia de numberoses embarcaciones de toa triba que vienen aal eventu. L’ambiente festivu va vese tamién completáu pola celebración d’un Mercáu Celta y nel que van desenvolvese estremaes manifestaciones artístiques y lúdiques de la cultura de los países célticos.

Tamién te podria gustar