Portada Educación Xesús Rodríguez espubliza’l llibru de fiches didáutiques “Ciencia y filosofía n’asturianu”

Xesús Rodríguez espubliza’l llibru de fiches didáutiques “Ciencia y filosofía n’asturianu”

by asturnet

El maestru de llingua asturiana del Colexu San Llorienzu de Xixón, Xesús Rodríguez Martínez, espublizó apocayá un llibru dixital de fiches didáctiques titulau “Ciencia y Filosofía n’asturianu” na revista @bareque (Conseyería d’Eduación/MEC/web educastur). La obra consiste nuna serie de testos espositivos escritos por él, gracies a los que’l so alumnáu de quintu y sestu de Primaria va familiarizándose con conceptos científicos y corrientes de pensamientu, n’asturianu.

La obra encuádrase dientro de lo que güei día se conoz como DICLE, esto ye, Deprendimientu Integráu de Conteníu a traviés de Llingües, magar que nesti casu nun seya estranxera. Amás de deprender vocabulariu específicu sobre estes cuestiones, l’alumnáu pue establecer un diálogu, un alderique, al rodiu diversos temes, deprender a exemplificar lleis, realizar esperimentos cenciellos, sacar conclusiones y comunicales, ye dicir, actuar d’alcuerdu al métodu científicu pa meyorar el so conocimientu del mediu que lu arrodia. Esta esbilla de testos formen parte del Plan de Llectura, Escritura ya Investigación del Área de Llingua Asturiana del centru del profesor que lu creó, al tiempu que pueden valir de sofitu pal trabayu en delles asignatures del curriculum del enseñu obligatoriu.

Xesús Rodríguez Martínez (Xixón, 1965) ye maestru de Llingua Asturiana n’Educación Primaria nel Colexu Concertáu San Llorienzu de Xixón dende l’añu 2006. Llicenciáu en Filosofía pola UNED, trabaya en procesos d’inmersión llingüística na aula dándo-y muncha importancia al desendolcu de xeres, adaptaes pa la etapa d’Educación Primaria, sobre la hestoria y la filosofía de la ciencia.

Pimer parte del llibru de fiches

Tamién te podria gustar