Portada Música Verdasca toca esti vienres nel Centru Municipal de L’Arena

Verdasca toca esti vienres nel Centru Municipal de L’Arena

by asturnet

Esti vienres, a partir de les 19:30 hores, la formación Verdasca va tocar nel Centru Municipal de L’Arena, en Xixón. El grupu, que basa’l so repertoriu na reellaboración de musica tradicional asturiana y composiciones propies del grupu, ta acabante presentar discu nuevu. En “D’abéu” la so propuesta ye dafechu acústica, basando la so intrumentación nel emplegu d’instrumentos tradicionales asturianos, como la gaita, el curdión diatónicu, el vigulín o les percusiones tradicionales, asina como otros instrumentos como la guitarra acústica o les percusiones llatines.

En xunetu de 2007 espublicen la so primer maqueta discográfica, compuesta por una selección de cuatro pieces del so repertoriu onde espeyen el trabayu que llevó a cabu el grupu durante esi primer añu de trabayu, asina como la propuesta musical que quier desendolcar. En agostu de 2007 formen parte de la Delegación Asturiana nel Festival Interceltique de Lorient, onde algamen el segundu puestu nel Trophée de Musique Celtique “Cidrerie du Terroir”.

En 2008 algamen el primer premiu nel Concursu y Muestra de Folclor “Ciudá d’Uviéu”, troféu “Igor Medio y Carlos Redondo” de la modalidá de grupos de folk. En febreru de 2009 reciben el premiu AMAS como grupu revelación del añu 2008. A lo llargo d’esti mesmu añu, el grupu fizo diverses apariciones televisives na TPA (Televisión del Principáu de Asturies) en programes como “Pieces”, “Nos” o “Camín de Cantares”.

Verdasca tien actuáo nuna montonera d’escenarios per toa Asturies, amás de visitar otros llugares del Estáu, como Alcobendas, Ourense o Barcelona, y tamién festivales nel extranxeru como’l Festival Intercélticu de Lorient na Bretaña Francesa o ‘l Festival Ethnosuoni y la Festa Internazional de la Zampogna de Scapoli, los dos n’Italia.

Entrevista a Verdasca n’Asturnews

Tamién te podria gustar