Portada Emigración Valledor recibe’l títulu de Visitante Ilustre de la Ciudá de La Plata

Valledor recibe’l títulu de Visitante Ilustre de la Ciudá de La Plata

by asturnet

La delegación del gobiernu del Principáu que visita Arxentina por mor de los actos institucionales de celebración del Día d’Asturies nel esterior sigue’l so viaxe peles sociedaes d’emigrantes repartíes pela xeografía d’esi país. Na so visita a la municipalidá bonairense de La Plata, el conseyeru de Xusticia y Esteriores, Francisco Javier García Valledor, recibió’l nomamientu de Visitante Ilustre de la Ciudá.

El conseyeru desplazóse a la Ciudá de La Plata, capital de la provincia de Bonos Aires. Na Intendencia de La Plata, el Conseyeru recibió’l títulu de Visitante Ilustre de la Ciudá por mor del so trabayu en favor de los emigrantes, un nomamientu que’l representante del Principáu acoyó –según palabras del propiu Valledor- “en nome de tolos ciudadanos de orixen asturianu”.

El conseyeru manifestó asinamesmo el “fondu y ampliu agradecimientu del Gobiernu asturianu y de tolos asturianos a la República Arxentina por recibir y acoyer a los emigrantes que llegaron a esti país nel pasáu,a los qu’emigraron a l’Arxentina en tiempos al fenómenu inversu que se produxo nestos últimos años, cuando arxentinos y, quiciabes, descendientes de españoles emigraron a España y a Asturies”.Valledor espresó el deséu del Gobiernu asturianu y el suyu propiu de qu’estos inmigrantes seyan trataos y recibíos “de la misma manera que lo fueron los asturianos n’Arxentina”.

Nel actu, tuvieron presentes, más d’una veintena de personalidaes representando a les instituciones locales de la municipalidá de La Plata, a la embaxada y consuláu d’España y a los Centros Asturianos de l’Arxentina.

Darréu, el conseyeru y la comitiva que lu acompañaba, empobinaron al Centru Asturianu de La Plata, onde los recibió’l l Presidente de la entidá, Celestino Barrios González y otros miembros de la directiva. Nel Centru, Valledor perecorrió les instalaciones; más tarde compartió una xinta criolla, tertulia y regalos institucionales colos emigrantes asturianos.

Tamién te podria gustar