Portada Sociedá Valledor lleva l’asturianu al Senáu

Valledor lleva l’asturianu al Senáu

by asturnet

El Conseyeru de Xusticia, Seguridá Pública y Relaciones Esteriores, Francisco Javier García Valledor, intervino’l pasáu xueves 24 de payares na Cámara del Senáu del Estáu español pa informar sobre’l Plan Integral de Llucha contra los Incendios Forestales d’España, onde escomenzó la so intervención falando n’asturianu. Un xestu col que’l conseyeru quixo impulsar l’usu y normalización de la llingua.

El conseyeru entamó la so intervención na Cámara del Senáu en llingua asturiana, saludando a senadores, conseyeros y ministra y valorando mui positiva la iniciativa de la comparecencia, siendo esta la primer vez na historia que pudo sintise falar n’asturianu na Tribuna del Senáu. Por esta razón, Valledor espresó’l so enfotu pa que nel futuru l’asturianu puea ser utilizáu nel Senáu como una llingua más de les qu’esisten nel Estáu español.

Al acabar la sesión, los servicios del Senáu pidíeron-y al Conseyeru la transcripción de la so intervención n’asturianu pa qu’asina conste nel Diariu de Sesiones del Senáu lo que constutúi un fechu que dende la Conseyería de Xusticia valórase como históricu.

Tamién te podria gustar