Portada Sociedá Valledor afirma que’l procesu autonomista de Zapatero pilló a la FSA col pie cambiáu

Valledor afirma que’l procesu autonomista de Zapatero pilló a la FSA col pie cambiáu

by asturnet

El conseyeru de Xusticia y Esteriores del Principáu, Francisco Javier García Valledor afirmó que’l refugue del PP a entamar la reforma l’Estatutu y la poco entusiasta posición del PSOE asturianu al respective “son una grave equivocación”. Pa Valledor el procesu de puxu autonómicu entamáu por Zapatero garró la FSA “col pasu cambiáu”.

El conseyeru d’Izquierda Xunida-Bloque fizo estes declaraciones nel cursu d’una entrevista que publica’l diariu El Comercio na so edición d’esti llunes 14. La reflexón que fai el conseyeru respective a la posición de los socialistes asturianos caltiénse en que la FSA acoyó les reformes entamaes por Zapatero “col pie cambiáu y sobremanera nel métodu escoyíu, de que fueran les propies comunidaes elles mesmes les que lo ficieran”, según Valledor “nin la FSA nin el PP tán avezaos a ello, ye una reflexón qu’enxamás ficieran”.

Pal conseyeru d’IX-BA ye “una grave equivocación” la postura de los dos partíos mayoritarios tocante al Estatutu porque, a xuiciu de García Valledor: “Asturies tien de tener protagonismu y una posición activa na redefinición del modelu d’Estáu”.

Tamién te podria gustar