Portada Sociedá Valencia adelántrase a Asturies na conmemoranza del centenariu de Severo Ochoa

Valencia adelántrase a Asturies na conmemoranza del centenariu de Severo Ochoa

by asturnet

Valencia, la ciudá a la que’l premiu Nóbel asturianu Severo Ochoa dexó el so legáu, va ser la sé principal de los actos de rememoranza del centenariu del científicu. El Muséu de les Ciencies Príncipe Felipe de la ciudá levantina prepara ya delles d’estes actividaes como una gran esposición sobre’l legáu y les investigaciones del físicu valdesanu y la comunidá valenciana apuesta por sofitar el centenariu d’Ochoa al través del Conseyu Valencianu de Cultura, que preside Santiago Grisolía, mentantu la celebración del centenariu na tierra natal del Nóbel sigue tando na incertidume al pesar de los deseos del Principáu y d’otres instituciones como’l conceyu de Valdés pa remembrar a ún de los asturianos más relevantes del sieglu pasáu.

La iniciativa del Conseyu Valencianu de Cultura y del Muséu de les Ciencies de Valencia ye hasta agora la única que ta puesta en marcha pa celebrar el centenariu del Nóbel, mientres se baraxen diverses iniciatives que podía entamar la Fundación Carmen y Severo Ochoa, presidía por César Nombela y cola que podíen colaborar tanto el gobiernu del Principáu, como la comunidá madrilana, onde tien la sé esta institución. Sicasí, de momento, estes posibles iniciatives inda tán por perfilar y poco ye lo que se conoz d’elles.

En tantes se solventen les incógnites sobre los actos del centenariu d’Ochoa n’Asturies y el restu del estáu, Valencia paez ser la única comunidá na que se trabaya anguaño por da-y a la celebración la relevancia meritada. A esa comunidá y al Muséu de les Ciencies Príncipe Felipe, dexó el científicu asturianu tol so legáu y ende nesa última institución tien una sala dedicada, xunto a otru espaciu dedicáu al tamién Nóbel Santiago Ramón y Cajal.

Tamién te podria gustar