Portada Convocatories Uviéu va acoyer el I Congresu de Cultura Xaponesa, dedicáu a la rellación d’Asturies col Xapón

Uviéu va acoyer el I Congresu de Cultura Xaponesa, dedicáu a la rellación d’Asturies col Xapón

by asturnet

L’asociación “La Brisa de Japón” va presentar mañana xueves el programa del I Congresu de Cultura Xaponesa, heriede de les dos xornaes de cultura xaponesa celebraes en 2007 y 2008. El Congresu, que va tener a Asturies y la llingua asturiana como coprotagonistes, xunto col xaponés, va celebrase ente los díes 16 y 19 de marzu nel Edificiu Hestóricu de la Universidá d’Uviéu.

El Club de Prensa Asturiana va recibir la presentación a les siete la tarde cola participación de Javier López Espinosa, presidente de l’Asociación cultural “La Brisa de Japón” y director del Congresu, Gerardo Antuña Peñalosa, conceyal de Mocedá del Ayuntamientu. d’Uviéu ya Iván de Santiago González, conceyal d’Hermanamientos y Rellaciones institucionales.

Na organización d’esti congresu participa tamién la Universidá d’Uviéu, l’Atenéu Cultural Xuan María Acebal y persones venceyaes al asturianismu cultural, como Inaciu Galán, director d’area de llingua asturiana de l’asociación organizadora.

Asturnews adelanta’l programa completu d’esti I Congresu de Cultura Xaponesa, tituláu “Asturies y Xapón, Fusión de Cultures”.

Programa completu del I Congresu de Cultura Xaponesa

Tamién te podria gustar