Portada Turismu Uviéu robla un conveniu de collaboración cola Catedral d’Uviéu

Uviéu robla un conveniu de collaboración cola Catedral d’Uviéu

by redacción asturnews

L’alcalde d’Uviéu, Alfredo Canteli, y el deán de la Catedral d’Uviéu, D. Benito Gallego, roblaron esta selmana un conveniu de collaboración pa les obres de restauración y caltenimientu nel interior de la torre gótica de la Catedral uvieina.

El testu recueye l’aportación municipal para la realización de les obres, 100.000 euros, col fin d’ameyorar les condiciones de seguridá de los visitantes a la torre, lo que va suponer una gran oportunidá para poner en valor Uviéu como Orixe del Camín de Santiago, siendo d’interés públicu y económicu para la ciudá, y un verdaderu motor turísticu para’l conceyu.

Un nuevu curiosu turísticu col que, dende l’equipu de gobiernu, indicó’l primera edil, escuérrese “siguir atrayendo a visitantes a la nuesa ciudá para siguir fomentando la so economía”. El responsable de Turismu, Alfredo García Quintana, resaltó la idoneidad de sofitar iniciatives como ésta, agora que la xente apuesto pol turismu d’esperiencies, y estes visites, van ser ensin dulda, d’induldable valor”. Pela so parte el Deán estimó esti sofitu incondicional per parte del Conceyu, yá que va dexar siguir alantre col Plan Director de la Catedral y “ufiertar a visitantes y vecinos la posibilidá de xubir a la torre ensin problemes y acolumbrar Uviéu dende lo más alto”.

Tamién te podria gustar