Portada Conceyos “Uviéu Player One” trai la industria del videoxuegu a la capital

“Uviéu Player One” trai la industria del videoxuegu a la capital

by redacción asturnews

El Conceyu de la capital del Ptincipáu entama “Uviéu Player One”, un ciclu de xornaes sobro la industria del videoxuegu, qu’entama esti miércoles 7 de setiembre nel centru d’ociu y cultura MadLab cola presencia de la productora asturiana del xigante francés Ubisoft Yolanda Vega.

El conceyal d’Economía y Tresformamientu dixital, Javier Cuesta, presentó esta selmana, en rueda de prensa, el “Uviéu Player One”, un ciclu de xornaes sobro la industria del videoxuegu, en compañía de Luis Delgado, director d’Asturies Game Hub. Tratar de “una iniciativa novedosa, pionera, un primer pasu que desenvolvemos de forma colaborativa, d’aproximamientu al sector de videoxuegu pa potenciar les capacidá d’Uviéu pa convertise nun territoriu amigable pa esta industria. Uviéu ye una ciudá que la so actividá empresarial, que siempres potenciamos en sectores tradicionales como’l comerciu o’l turismu, tamién tenemos que saber proxectar a futuru sobro sectores del sieglu XXI que depués abasnen a persones y talentos del sieglu XXI. El futuru ta escribiéndose agora y tenemos de ser competitivos”, sorrayó Cuesta, pa quien “esti ye un primer pasu pa conocer el sector  y que nos conozan, para a partir  d’equí dir dando pasos”.

Luis Delgado estimó’l sofitu del Conceyu y del conceyal Cuesta , amás d’otres instituciones. “Dende Asturies Game Hub tamos convencíos de que’l sector del video xuegu ye’l sector del futuru. N’España factura yá más de 1.900 millones d’Euros y da empléu directu a más de 8000 persones, de les cualos más del 50% tien menos de 30 años, un sector nuevu que puede apurrir coses importantes. Queremos qu’Asturies pase al siguiente nivel”

El ciclu de conferencies va empezar esti miércoles 7 de setiembre a partir de les 18 hores nel centru d’ociu cultural MadLab al cargu de Yolanda Vega, productora asturiana afincada en Barcelona y ex alumna de la Escuela d’Arte d’Uviéu que na actualidá trabaya nel estudiu de desenvolvimientu de la multinacional francesa Ubisoft d’onde salieron videoxuegos como “Assassins Creéi”, “Rainbow Siege” o “Rayman”. Mientres la charra Yolanda va faer un percorríu pola so trayectoria formativa y profesional averando a los asistentes la creciente diversidá de perfiles creativos y técnicos que demanden les empreses del sector del videoxuegu.

En total van ser siete los alcuentros que se van celebrar n’Uviéu mientres les próximes selmanes y nos que van participar espertos nacionales del sector del videoxuegu que van impartir charres pa darréu abrir un espaciu pal alderique y el networking ente conferenciantes y asistentes.

El llistáu de ponentes ye:

  • Yolanda Vega, Associate Producer UBISOFT
  • Curru Rueda, CEO de Viva Games
  • Mauricio García, CEO & Producer The Game Kitchen
  • Manel Sort, CEO & co-founder of G4AL
  • Valeria Castro, CEO Platonic Games y Presidenta DEV
  • Fernando Piquer, CEO Movistar Raiders
  • thealvaro845, CEO Team Quesu eSports

L’accesu va ser gratuitu y los alcuentros van celebrase nes instalaciones del centru d’ociu MadLab del Vascu y l’espaciu Circus de Ontier y tola información sobro horarios podrá consultase na web www.asturiasgamehub.com

El videoxuegu ye yá una de les industries más relevantes en términos sociales,culturales y económicos. Según datos del Llibru Blanco editáu pola Asociación Española d’Empreses Productores y Desarrolladoras de Videoxuegos (DEV), les 755 empreses de videoxuegos n’España facturaron 1.326 millones d’euros en 2021, con mires de crecederes del 20% interañal nos próximos años. Xuna industria netamente esportadora, onde’l 72% de los sos ingresos provien de mercaos internacionales, que da trabayu de manera directa a 8.026 persones onde más de la metá (un 52%) tienen menos de 30 años.

Tamién te podria gustar