Portada Emigración Una comitiva de muyeres astur-chilenes visita Asturies

Una comitiva de muyeres astur-chilenes visita Asturies

by asturnet

El conseyeru de Xusticia, Seguridá Pública y Relaciones Esteriores, Francisco Javier García Valledor, y el director de l’Axencia Asturiana d’Emigración, Luis Miguel Fernández Romero, recibieron a un grupu de cuarenta y cinco muyeres chilenes descendientes d’emigrantes asturianos nesi país que tán estos díes de visita n’Asturies, invitaes pola Axencia Asturiana d’Emigración dientro del programa ‘Xuntes n’Asturies’.

El grupu de muyeres fue recibíu en primer llugar poles palabres de bienvenida del conseyeru que, ente otres coses, dixo que “la emigración tien güei rostru de muyer”. Valledor añedió que “ye motivu d’arguyu p’Asturies cuntar con unes asturianes emprendedores y decidíes como vosotres, trabayadores y descendientes, tamien, d’emprendedores de la nuestra tierra que llevaron a Chile una simiente que güei vuelve con rostru de muyer”.

El grupu de muyeres ‘Xuntes n’Asturies’ visita la comunidá autónoma esta selmana hasta’l domingu día 14, que tornen a Chile. Al frente de la Comitiva de Muyeres Astur- Chilenes viaxa la presidenta del Centru Asturianu de Santiago de Chile, Carmen de Diego.

Tamién te podria gustar