Portada Plástiques Un monolitu nel Parque Cabruñana va homenaxar al voluntariáu avilesín na pandemia

Un monolitu nel Parque Cabruñana va homenaxar al voluntariáu avilesín na pandemia

by redacción asturnews

Esti  xueves 3 d’avientu, nel Parque Cabruñana (12 hores), cola presencia de l’alcaldesa, Mariví Monteserín, y del conceyal de Participación Ciudadana, Jorge Luis Suárez, tuvo  llugar l’actu d’inauguración del monolitu conmemorativu de la reconocencia al conxuntu de la ciudadanía y a les organizaciones sociales y humanitaries d’Avilés pola so actitú y compromisu énte la pandemia del Covid 19.

Una situación qu’obligó a esplegar  un esfuerzu ensin precedentes pa desaniciar la situación de les persones y colectivos menos favorecíos. Al ser un actu n’espaciu abiertu puede asistise, siempres cumpliendo les midíes de seguridá.

Esti monolitu forma parte de la Reconocencia al Llabor Voluntariu del añu 2020 y lleva la inscripción: “A les entidaes y persones voluntaries d’Avilés qu’intervinieron mientres la pandemia provocada pol Covid – 19”. La cerámica ta realizada por Charo Visos, autora de les estauínes que s’apurren cada añu na Gala del Voluntariáu d’Avilés.

L’actu pretendía ser una reconocencia conxunta al Voluntariáu implicáu na llucha contra’l Covid, nuna xornada pa celebrar y amosar l’arguyu pol trabayu colectivu que, dende’l voluntariáu de la ciudá, ta desenvolviéndose pa lluchar contra esta pandemia y los sos efectos na población, especialmente colos colectivos más afectaos: les persones mayores, especialmente vulnerables frente a esta enfermedá, pero, tamién, coles persones en riesgu d’esclusión social, persones ensin llar, la infancia, persones enfermes, aquelles que presenten capacidaes distintes.

El próximu 11 d’avientu realizaráse un actu simbólicu sustituyendo a l’habitual Gala añal, que se va tresmitir en directu poles redes sociales.

La Mesa Local de Voluntariáu, impulsada pol Conceyu d’Avilés coles mires de desenvolver les midíes contemplaes nel documentu “Estratexes colectives de ciudá pa un voluntariáu del sieglu XXI”, realizó un procesu pa redactar unes bases actualizaes de la Reconocencia al Llabor Voluntariu del Añu, galardón instituyíu en 2003.

La propuesta inclúi xuna actualización de la normativa en materia de voluntariáu, ampliando l’ámbitu del conceutu voluntariáu a la realidá actual, según consiguir una dinámica na que participen la ciudadanía y les entidaes, con un soporte técnicu, y xuna implicación de los partíos políticos con representación municipal.

Pueden consultase en: https://avilesvoluntariado.org/wp-content/uploads/2020/11/bases_reconomiento_noviembre.pdf

 

Tamién te podria gustar