Portada Hestoria Un llibru recupera la propaganda socialista d’Andrés Saborit n’Asturies a primeros del sieglu XX

Un llibru recupera la propaganda socialista d’Andrés Saborit n’Asturies a primeros del sieglu XX

by asturnet

La memoria, renovada. La Fundación José Barreiro y la editora KRK presentaron ayeri la reedición del llibru ‘Asturias y sus hombres’, asoleyáu orixinalmente en Francia durante’l réxime franquista y agora a disposición del públicu con un aspectu actualizáu. La obra ye clave na investigación de la historia social d’Asturies nel sieglu XX.

El volume, asoleyáu en Toulousse en 1964, espeya’l bayurosu llabor de propaganda de Saborit nel Principáu a lo llargo de les tre primeres décades del sieglu pasáu, nun momentu decisivu nel que les ideoloxíes revolucionaries d’izquierdes asentábense n’Asturies y el sistema políticu de la Restauración entró en decadencia, con una casi continua axitación social y una España cada vegada más polarizada.

Según el secretariu de Política Municipal y Llibertaes Públiques del PSOE, l’uvieín Álvaro Cuesta, qu’intervino na presentación de la reedición, la obra de Saborit valdrá agora p’acercar la hestoria de la resistencia antifranquista a la mocedá asturiana y afondará na propuesta de sistema democráticu defendíu polos socialistes.

Nel actu de presentación tuvieron presentes amás el presidente’l Centru Asturianu de Madrid, Cosme Sordo, y el presidente’l Conseyu de Comunidaes Asturianes, Manuel Fernández de la Cera, quienes saludaron la reedición de la obra d’Andrés Saborit y ficieron votos por que’l testu sirva p’acercase al primixeniu pensamientu progresista.

Tamién te podria gustar