Portada Fiestes Un intensu programa cultural va enllenar el branu d’actividaes en Villaviciosa

Un intensu programa cultural va enllenar el branu d’actividaes en Villaviciosa

by redacción asturnews

Dellos espacios culturales de la Villa van acoyer n intensu programa cultural que va enllenar el branu d’actividaes que van de les musicales a les espositives o les  lliteraries, ensin escacer al públicu infantil.

La Casa de los Hevia, el Teatru Riera, Valdediós, el Parque, o El Puntal, ente otros espacios, van acoyer propuestes que conecten l’ociu col patrimoniu del conceyu. Música, teatru, maxa y cine na cai, cuentos na Ruta Lliteraria, mercaos y artesanía van enllenar un programa intensu qu’esplega tola so variedá y dinamismu, y nel que participen entidaes y asociaciones, xuntu col Conceyu”, indiquen dende’l Consistoriu.

Les esposiciones empezaron yá cola amuesa de los acuarelistes del grupu Nieblastur na Casa de los Hevia hasta’l día 31. Otra esposición veraniega, ‘Paisanos’, va ser fotográfica y ye obra de la moza Miriam Rodríguez. Va Tar instalada na Casa de los Hevia hasta setiembre.

Tamién el públicu infantil ta convidáu a les actividaes de “Cuentos Al Aire”, al cargu de Mar Coloráu Producciones. Van ser los xueves 22 y 29 d’esti mes, a les 18.30 hores na plaza de la Casa de los Hevia. Na mesma plaza van proxectase trés sesiones nocherniegues de cine col programa “Branu Lumière” los díes 5, 12 y 19 d’agostu, un programa coordináu cola Asociación Xuvenil Mocedá Maliaya.

La Banda de Música de Villaviciosa va actuar el 14 y 28 d’agostu nel Parque Ballina, con secciones más amenorgaes de la formación, dientro del programa “Suena la Banda”, que repite tres l’ésitu del pasáu branu. El Puntal sumir a l’axenda del branu: la comisión de festexos de San Martín del Mar convocó l’eventu musical ‘Goodbye Mr. Floyd’ creáu por Kike Suárez, pa la lluna llena de xunetu, el vienres 23. El 6 d’agostu, “-y Pianu du lac” –en coproducción con “La Xata la Rifa”– vuelve a la dársena del Puntal a ufiertar un conciertu dende’l so nuevu artefactu, el “PedalOPiano”, un pianu flotante inspiráu nos dibuxos de Da Vinci.

Tamién la maxa va llegar a Villaviciosa con actuaciones de mañana y tarde los díes 6 y 7 d’agostu. Les Nueches de Teatru, tamién n’agostu, son otra de les programaciones recuperaes. Espérase’l cartelu de “nun hai entraes” nel Riera pa les actuaciones n’agostu de “Maliayo Teatru” (díes 3 y 4), y “Teatru Oldee” (17 y 18).

Tamién te podria gustar