Portada Sociedá Un anunciu sexista y denigratoriu de l’Academia la Publicidá pa ensalzar a la RAE prende les redes sociales

Un anunciu sexista y denigratoriu de l’Academia la Publicidá pa ensalzar a la RAE prende les redes sociales

by asturnet

L’Academia de la Publicidá vieno siendo esti día’l blacu de toles crítiques de les redes sociales por ellaborar un anunciu sexista pa rindir homenaxe a la Real Academia Española nel so tercer centenariu y que ta provocando tamién les crítiques de les asociaciones feministes “pol so conteníu sexista y discriminatoriu escontra la muyer”. L’anunciu amuesa una muyer que fala como si fora una ignorante regaña al so fíu porque ésti tiró al suelu un bote d’artimora y agora tóca-ya ella llimpialo. Darréu llega’l dicionariu de la RAE, que llimpia, fixa y da rellumanza. Y asina, de sópitu, la madre dexa de ser vulgar, fala como si fora Lope de Vega y la cocina queda ‘niquelada’ .

La Federación de Muyeres Progresistes, la d’Asociaciones de Muyeres Separaes y Divorciaes y la Fundación Muyeres emitieron un comunicáu conxuntu pidiendo a la RAE que desautorice l’anunciu. “Esta ye la oportunidá por que la RAE asitiar nel camín escontra la igualdá ente homes y muyeres”, sorrayen les asociaciones, que denuncien tamién que la institución académica nun se caracteriza precisamente por promover la igualdá nel so propiu organismu. “Nos sos 300 años d’hestoria, apenes ocho mujer fueron académiques de la llingua; y de los sos 43 miembros actuales, namá siete mujer son académiques”, recuerden les feministes.

Tamién te podria gustar