Portada Hestoria Últimu día pal alderique sobre’l fascismu na Universidá d’Uviéu

Últimu día pal alderique sobre’l fascismu na Universidá d’Uviéu

by asturnet

Dempués de cuatro díes d’actos, les Xornaes d’Hestoria Contemporanes, organizaes pol Conceyu de Xóvenes Hestoriadores nel Campus del Milán lleguen a la so última xornada. La primer activida d’esti día últimu va celebrase a les diez de la mañana, una mesa redonda col títulu “Fascistes n’Europa, América Llatina y Asia”.

A les doce la mañana, la conferencia “Asturies nel marcu de los estudios rexonales sobre’l fascismu español”, que va esponer Julian Sanz, de la Universidá de Cantabria y la Cassino.

A les ocho la tarde va echase’l pieslle definitivu cola conferencia de clausura “Neofascismu y nacional-populismu: una vieya realidá y un nuevu fenómenu” que va presentar Xabier Casals, hestoriador y escritor. A diferencia de les demás actividaes, celebraes na Biblioteca del Campus d’Humanidaes, ésta va desenrrollase nel Club de Prensa Asturiana, asitiáu na cai Calvo Sotelo.

Les Xornaes, que terminen güei tán organizaes pol Conceyu de Xóvenes Hestoriadores y finaciaes pola Universidá d’Uviéu y la Facultá de Xeografía y Hestoria.

Tamién te podria gustar