Portada Fiestes Tresona ve peligrar la so nueche de San Xuan, la más multitudinaria de les cites celtes asturianes

Tresona ve peligrar la so nueche de San Xuan, la más multitudinaria de les cites celtes asturianes

by asturnet

La imaxen d’hasta 30.000 persones alredor de la foguera de San Xuan xunta l’embalse de Tresona cuerre peligru de quedar como una mera alcordanza. La popular nueche celta corverana, la xuntanza más multitudinaria nel calendariu celta asturianu, llucha pola so sobrevivencia énte la falta del sofitu municipal y podría nun se cellebrar finalmente el prósimu 23 de xunu, sustituyida por una folixa animada por una orquesta nun allugamientu distintu.

Según fontes prósimes a la organización del eventu corveranu, el cambiu de signu políticu rexistráu nel gobiernu llocal tres de les elecciones de mayu de 2003 y qu’upó a l’alcaldía a Luis Moro, cabezaleru de la Unión Social y Progresista de Corvera (USPC), traxo con él un sentimientu de rocea p’hacia la nueche celta de Tresona, que podría sustituyise por voluntá municipal por una folixa de práu amenizada por una orquesta.

L’allugamientu d’esa fiesta aprosimaríase más al cascu urbanu de dalguna llocalidá del conceyu -presumiblemente a Les Vegues- y en tóu casu abandonaríase l’habitual escenariu al cau del embalse, nel que los grupos asturianos asiduos de la foguera corverana estudien entamar una cellebración alternativa si a la fin la nueche celta pierde dafechu el sofitu de l’Alcaldía.

La foguera de San Xuan xunta l’embalse de Tresona afitóse por drechos propios como la cita celta con mayor poder de convocatoria n’Asturies, axuntando a unes 30.000 persones nes sos últimes ediciones. De consumase la so perda, el calendariu de nueches celtes quedaría doblemente tocáu esti añu, llueu de que la Xuntanza Astur de Santu Adrianu, otru eventu con gran participación popular, desapaeciera la pasada Selmana Santa.

Tamién te podria gustar