Portada Cooperación Trascorrales acueye esti miércoles la conmemoración del Día d’África

Trascorrales acueye esti miércoles la conmemoración del Día d’África

by redacción asturnews

La plaza de Trascorrales va acoyer esti miércoles 25, la conmemoración del Día d’África, qu’anguaño ta dedicáu a ‘Los Derechos de les Muyeres y l’Igualdá’, con una numberosa ufierta d’actividaes qu’entamen a las 17,30 hores.

El narrador Boniface Ofogo, va ser l’encargáu, a les 17:30 y a les 19:30 hores, de tresmitir al traviés de los sos cuentos, l’espíritu d’África. ‘África, ente la lliteratura y el poder’ ye’l títulu de la charra que va ufiertar Xustu Boleika, catedráticu del Departamentu de Filoloxía Francesa de la Universidá de Salamanca, y cola que va averar a los asistentes a les lliteratures africanes. La cita ye a les 18:00 hores.

Amás, a les 19:00 hores, el grupu de música africana Jammu África, va impartir un taller de percusión y otru de danza, a les 20:30 hores. A lo último, la programación inclúi cinco exposición: ‘Muévite per África’, d’Ayuda n’Acción; ‘Crisis nel Sahel’, de Cruz Roja; ‘Musó, ser muyer en Malí’, de DASS; ‘Miraes Escaecíes’, de Matumaini, y ‘¿Qué foi de los ODM?’, de Mélicos Mundi.

Tamién te podria gustar