Portada Cine Toles actividaes del FICX

Toles actividaes del FICX

by asturnet

El Festival de Cine de Xixón ye’l llugar escoyíu pa estrenar los primeros minutos del documental Cantábricu. Esi adelantu podrá vese nuna proyección que va tener llugar el domingu 23 de payares y que se va acompañar del anterior ésitu de los sos responsables, el documental nomáu al Goya Guadalquivir.

El director del Festival de Cine, Nacho Carballo, anunció nesti día tamién na presentación una serie d’actividaes que van tener llugar nos díes del festival. Per un sitiu, van instalase dos pantalles xigantes – na plaza del Parchís y nel paséu de Begoña- que van retresmitir les ruedes de prensa, los Cafés con…” y el programa d’Irene Visedo, amás d’otru material audiovisual, incluyendo una esposición inédita de trabayos fechos por fotógrafos del FICX que nunca antes fueron publicaos.

Tamién s’anunció la clase maxistral que va tener llugar el vienres 28 de payares y va ser impartida pol director y miembru del xuráu Santiago Zannou. La entrada, como nel casu de les enantes anunciaes, ye llibre y yá ta abiertu’l plazu d’inscripción a la mesma.

Bande de filles, una de les películes escoyíes en Gran Angular, ye tamién una de les finalistes al premiu LUX del Parlamentu Européu. La so actriz, Karidja Touré, va visitar Xixón pa participar nun alcuentru con responsables de les instituciones europees de cultura.

Amás, Javier Tolentino, reputáu periodista de Radiu 3 y unu de los críticos de cine qu’escueyen películes de la sección Converxencies, va presentar el so llibru El cine que m’importa, de recién publicación, nel marcu del festival.

El Festival Internacional de Cine de Xixón consolidóse nel panorama nacional ya internacional como un festival de referencia con personalidá propia nel que podrán esfrutase más de 280 títulos, ente los que s’atopa’l meyor cine independiente y d’autor. Les entraes van costar 3,50 euros y los abonos de 10 películes, 30 euros. Coles mesmes, el preciu de les entraes pa los más pequenos caltener en 1,50 euros y el pase de públicu, pa esfrutar de tola programación, va ser de 50 euros.

El Festival Internacional de Cine de Xixón (21-29 payares) ta entamáu pol Conceyu de Xixón, al traviés de Divertia, patrocináu pol Gobiernu del Principáu d’Asturies, l’Institutu de la Cinematografía y les Artes Audiovisuales del Ministeriu d’Educación, Cultura y Deporte y Liberbank-Cajastur. Collabora la Televisión del Principáu d’Asturies.

Tamién te podria gustar