Portada Gastronomía Tierra Astur celebra les ‘I Xornaes Gastronómiques del Corderu Xaldu’ nos sos establecimientos

Tierra Astur celebra les ‘I Xornaes Gastronómiques del Corderu Xaldu’ nos sos establecimientos

by asturnet

Redacción.

Especialistes del sector llecheru y criadores de races autóctones van aldericar en Cualloto sobre’l futuru d’estes especies. Les Sidreríes Tierra Astur, cola collaboración de Crivencar y de l’Asociación de Criadores de la Oveya Xalda (ACOXA) tán celebrando estos díes nos sos establecimientos d’Uvieu y Cualloto, hasta’l día 30 de xunu, les ‘I Xornaes Gastronómiques del Corderu Xaldu’.

A lo llargo de les Xornaes Sidreríes Tierra Astur van poner a disposición de los sos veceros un Menú Preba, que va poder disfutase de les estremaes formes de facer el corderu xaldu, una raza apocayá prácticamente desapaecida y que güei paez nel camín d’un prestosu procesu de recuperación.

Güei xueves, a les 19:30 hores na Sidrería Tierra Astur Aguila de Cualloto va desenrrollase una mesa embaxo’l títulu ‘L’aprovechamienu lacteu de les races autóctones orientáu al quesu’ na que van participar Antón Alvarez Sevilla, miembru de Slowfood Asturies y de la ACOXA, Victor Guerra, Presidente de l’asociación de Criadores de Cabra bermeya, Jesús Gutierrez, criador de cabres y productor del Quesu La Chivita y Marino Gonzále, Presidente de COASA. La mesa va tar moderada pol Director Gastronómicu de Crivencar, Lluis Nel Estrada.

Tamién te podria gustar