Portada Cine Teresa Marcos gana’l II Festival de Cine Asturianu

Teresa Marcos gana’l II Festival de Cine Asturianu

by asturnet

La obra “Por estar contigo” de la realizadora asturiana Teresa Marcos foi la ganadora del II Festival de Cine Asturianu que tuvo llugar ayeri nun actu nel teatru Filarmónica, d’Uvieu, nel que se-y rindió homenaxe Mary Paz Pondal. Javier Vidal, conceyal de Rellaciones Institucionales y Hermanamientos del Ayuntamientu d’Uvieu y másimu representante n’Asturies de la SGAE, foi l’encargáu d’entrega-y a la veterana actriz uvieína una reproducción de la escultura “Pensadora”.

Na gala que tuvo llugar ayeri a les seis y media la tarde, nel teatru Filarmónica d’Uvieu, el curtiometraxe de Teresa Marcos, “Por estar contigo”, foi’l ganador del premiu al Meyor Curtiu Asturianu n’otra llingua, que foi entregáu por Marisa Vallejo, amás de llograr el premiu a la Meyor dirección. La distinción consistía nún modernu fruteru de cristal, n’homenaxe a “El robo de la fruta”, el primer documental asturianu de ficción que l’añu pasáu cumplía cien años.

Per otra parte, l’apartáu de Meyor Documental premió la obra “Lluvina”, mentes que’l Meyor Guíón foi pa “Entaína”. Ánxel Nava fixo un monólogu sobre los problemes de facer cine n’Asturies, pa depues dar pasu a la categoría de Meyor Actor que correspondió a Carlos Chamarro. La galardonada como Meyor Actriz foi Montse Mostaza.

Finalmente, “Hestoria d’un vezu” llogró’l premiu al Meyor Curtiumetraxe n’Asturianu.

Tamién te podria gustar