Portada Sociedá SUATEA denuncia les inxerencies de Galicia y la falta de contundencia del Principáu

SUATEA denuncia les inxerencies de Galicia y la falta de contundencia del Principáu

by asturnet

SUATEA denuncia nun comunicáu lo que considera “inxerencia de les instituciones, organizaciones y partíos políticos de Galicia n´asuntos que competen únicamente a Asturies”. Pal sindicatu d’enseñantes diverses iniciatives planteaes dende l’otru llau del Eo amuesen que “Galicia ta intentando apropiase de competencies que nun son suyes y esto paeznos que merez una rempuesta tamién dende´l nuestru Gobiernu que nun pon interés nesta cuestión”.

La crítica a la falta d’atención del executivu asturianu nun significa pal sindicatu que se cuestione l’autoridá institucional del Principáu nesti asuntu: “Los conceyos del Navia –EO son asturianos y como tales tan representaos poles Instituciones Asturianes” y que “cualisquier política que se refiera a esa fastera tien de facese dende Asturies”.

Per otru llau SUATEA, xunta’l Sindicatu d’Estudiantes, tien convocada pa la xornada d’esti miércoles 14 d’avientu una fuelga na enseñanza contra’l proyectu de la LOE. A les 18.00 hores hai tamién entamada una manifestación dende la Estación de la Renfe d’Uviéu pol mesmu motivu.

Tamién te podria gustar