Portada Comunicación SUATEA denuncia la falta midíes cola torna del contaxu a los centros

SUATEA denuncia la falta midíes cola torna del contaxu a los centros

by redacción asturnews
Captura de la web del sindicatu SUATEA col so logu y direcciones de redes sociales

L’impactu de l’andancia sigue marcando l’actividá nos centros educativos asturianos sigún lo reconocía ayeri la Conseyera d’Educación Lydia Espina nuna comparecencia na Xunta Xeneral, señalando que los datos de l’andancia vuelven a ser esmolecedores y asusten a los responsables educativos y dende SUATEA pon enrriba la mesa’l problema qu’hai nos centros educativos.

SUATEA quería siñalar que “mos atopamos nuna situación qu’obliga al profesorado a facer un esfuerzu extra pa rebaxar les deficiencies que tán por iguar poles alministraciones educatives. Ún d’estos déficits, posiblemente’l que más trastornos xenera a profesoráu y alumnáu ye’l sistema de sustituciones del personal docente, que nun garantiza la rapidez en cubrir les baxes. Un problema de xestión que vien de cuantayá na alministración educativa asturiana”.

No que toca a les midíes de prevención pa esti cursu escolar, SUATEA yá manifestó’l so refugu, y asina-y lo comunicó a la propia consejera na entrevista fecha en setiembre, énte la decisión de volver a les ratios d’alumnáu por aula qu’había primero de l’andancia: “Siñalamos que mientres se mantenga l’alerta sanitaria, una política de precaución y prevención pasa per mantener les condiciones pa torgar la masificación del alumnado que se da en determinaos niveles educativos y/o en determinaos centros. Nun tien xacíu mantener les entraes y salíes escalonaes y, a un tiempu, xuntar a más de trenta alumnos y alumnes nes aules de Bachilleratu”.

Agora, la suba de contaxos ente’l profesoráu y l’alumnáu y de les midíes darréu deconfinamientu d’estes selmanes, faen rescamplar que les autoridaes educatives “garraron decisiones onde na so base argumental pesaron más los motivos presupuestarios que los sanitarios, al prescindir de los ruinos refuerzos de plantiya cola que se dotó a los centros l’otru cursu; como si’l sistema yá tuviese preparáu pa encarar nueves foles, o como si naide les esperase”.

Tamién te podria gustar