Portada Música Sigue’l Festival Internacional de la Gaita de Villaviciosa

Sigue’l Festival Internacional de la Gaita de Villaviciosa

by asturnet

El conceyu de Villaviciosa acueye estos díes el Festival Internacional de la Gaita. El vienres 7, los actos van entamar a les seis de la tarde, col Mercáu tradicional nel Parque d’El Pelambre. A les diez y media la nueche un conciertu nel “Escenariu Central” va cuntar cola Banda Latira (Bretaña) y los grupos Aira da Pedra (Lleón), Tuenda (Asturies) y Skama la Rede (Asturies).

El sábadu entama’l mercáu de mañana, a eso de les doce, y media hora más tarde va producise l’actuación de la Banda Gaites Villaviciosa -El Gaitero- y la Banda de Gaitas Castro Bergidum peles cais de Villaviciosa, dando entamu al Festival de Bandes de Gaites.

A les ocho, un pasacais percorrerá La Villa pa rematar a les ocho y media nel “Escenariu Central” onde van participar nel espectáculu les bandes: Banda de Gaites Candás, Banda de Gaites Xácara, Banda de Gaitas Castro Bergidum, Banda de Gaites Ciudá de Cangues d’Onís, Bandina de la Escuela de Musica Tradicional y la Banda de Gaites Villaviciosa -El Gaitero-. La xornada va rematar na media nueche col conciertu de Naheba (Cantabria) y Tejedor (Asturies).

El domingu acaben los actos. A les 12:30 celebraráse l’actuación de les Bandes participantes peles diferentes cais de Villaviciosa. A les siete la tarde, el concursu de Gaiteros Solistes “Memorial Jose Huerta”, nel Escenariu Central, onde se fadrá la entrega de premios a les 22:30 hores, actuando’l ganador media hora más tarde nun chigre a decidir entá.

El pieslle a estos díes centraos na música y la gaita va ponelu la Hector Braga Band (Asturies) a les 23:30 hores.

Tamién te podria gustar