Portada Sociedá Setiembre va ser mitolóxicu na Cuenca’l Nalón

Setiembre va ser mitolóxicu na Cuenca’l Nalón

by redacción asturnews
Cartelu del Setiembre Mitolóxicu en SMRA 2015

La Conceyalía de Cultura de Samartín del Rei Aurelio al traviés de la so Oficina de Normalización Llingüística va dedicar esti mes a promover la mitoloxía asturiana a traviés d’estremaes actividaes, coincidiendo l’entamu de la programación cola Feria de Muestres y Esposiciones FEMEX que se celebra la primer fin de selmana de setiembre nel conceyu.

L’entamu del programa coincide cola Feria de Muestres y Esposiciones FEMEX que se celebra esta próxima fin de selmana y onde a partir del vienres 4 y hasta’l domingu 6 va poder visitase la esposición “Mitos asturianos” del dibuxante llangreanu Javier Iván Villa Vilchez. Nella van poder vese dalgunos de los personaxes mitolóxicos asturianos más populares, dende’l trasgu al busgosu o la xana, ente otros munchos.

La esposición, amás, ta acompañada por dellos testos onde s’espliquen les carauterístiques d’estos personaxes, y cuenta con distintos xuegos destinaos a toles edaes pa que la xente se pueda acercar a esta temática d’un mou cenciellu y afayadizu. Esta mesma esposición va poder visitase dempués a lo llargo de tol mes de setiembre na Casona del Bravial de Blimea, de llunes a vienres n’horariu de 9 a 13 h.

Les actividaes siguen el día 23 de setiembre a les 7 la tarde nel mentáu centru cultural. Esi día l’etnógrafu, dibuxante y escritor Alberto Álvarez Peña va ufiertar una charra en Blimea p’averanos al orixe y les carauterístiques de los diferentes seres fantásticos que configuren la tradición mitolóxica asturiana.

Amás, a lo llargo de tol mes les páxines de facebook y twitter de la Oficina de Normalización Llingüística del conceyu van tar dedicaes a esta temática, ufiertando información, materiales, xuegos y actividaes que se van poder descargar de baldre.

Tamién te podria gustar