Portada Sociedá Setenta establecimientos secunden el Día del Llibru y el Discu n’Asturianu

Setenta establecimientos secunden el Día del Llibru y el Discu n’Asturianu

by asturnet

Un total de setenta llibreríes y tiendes de discos súmense güei a la cellebración del Día del Llibru y el Discu n’Asturianu, ufriendo un descuentu xeneral del diez por cientu nes ventes que despachen a lo llargo de tola xornada. La iniciativa coincide col XXV Día de les Lletres Asturianes, cuyos dos actos centrales -una manifestación pola oficialidá y un actu solemne de l’Academia de la Llingua- treslládense esti añu a Avilés.

La llista d’establecimientos que secunden el día dedicáu a la creación n’asturianu intégrenla les principales llibreríes y tiendes de discos d’Uviéu, Xixón, Avilés y Mieres, amás d’otros negocios de L’Entregu, L’Infiestu, Siero, Nava, Villaviciosa y Llangréu. Los llectores del oriente podrán acudir a tiendes de Cangues d’Onís, Llanes y Les Arriondes, en tantu que’l públicu de la zona occidental habrá facer les sos compres en Cangas del Narcea, Cuideiru o L.luarca.

Pero el centru de gravedá de la xornada tará n’Avilés. Ellí partirá a les siete de la tarde la manifestación pola oficialidá del asturianu qu’entama la Xunta Pola Defensa de la Llingua Asturiana, y una hora depués empezará, nel auditoriu de la Casa Cultura, l’actu solemne col que l’Academia de la Llingua cellebra el XXV Día de les Lletres Asturianes, que tará conducíu pola periodista Sonia Avellaneda y ye frutu de la coordinación del académicu Xosé Antón González Riaño.

Darréu de too ello, Xunta y Academia axuntaránse nuna espicha popular que va cellebrase nuna carpa asitiada nel esterior de la Casa Cultura d’Avilés.

Tamién te podria gustar