Portada Cine Seis películes y un documental nel nuevu ciclu d’El Cine de los Martes d’Avilés

Seis películes y un documental nel nuevu ciclu d’El Cine de los Martes d’Avilés

by redacción asturnews

Esti martes 8 de mayu entama la nueva programación d’El Cine de los Martes que va tar compuesta por seis películes y un documental y va desenvolvese ente los meses de mayu y xunu n’Avilés.

Les temátiques tomen dende les relaciones familiares, pasando pola busca espiritual, el respetu a los animales, o los conflictos sociales ente pueblos y relixones y la creación artística. Toes elles tienen como nexu común la so calidá cinematográfica, el so ésitu ente la crítica especializada y en distintos festivales internacionales, según la valentía de les sos propuestes.

Les cifres d’asistentes al ciclu municipal “El Cine de los Martes” sigue superando a les del añu pasáu. Les proyecciones de xineru, febreru, marzu y abril suman 3.122 entraes con una media de públicu de 260 persones per sesión. En 2017 l’asistencia promediu foi de 181 persones per película proxectada.

Esti tercer ciclu de 2018 empieza cola película L’Insultu, na que Ziad Doueri crea, a partir d’un simple alcuetru ente dos vecinos, un conflictu d’escala nacional qu’enfrenta a cristianos llibaneses con palestinos. A ella siguirálu Lucky, de John Carroll Lynch, xuna de les más aclamaes de la última edición del Festival Internacional de Cine de Xixón. Darréu va proxectase la cinta palestina Invitación de boda, de Annemarie Jacir, qu’afonda nes relaciones familiares intergeneracionales.

Na segunda metá del ciclu va ser la vez de la película española Custodia compartida, de Xavier Legrand, qu’enceta la tema de la violencia de xéneru; a la que va siguir l’últimu trabayu de Wes Anderson, Isla de perros, nel que’l puntu de mira centrar na relación ente los seres humanos y los animales. Va Siguir el documental de Agnès Varda Cares y llugares nel que la consagrada directora acomuñar con JR, un artista gráficu urbanu y fotógrafu y va poner el broche final Borg McEnroe, la película, del director suecu Janus Metz Pedersen.

Les entraes pa caúna de les proyecciones, que van ser en versión orixinal subtitulada en castellán naquelles rodaes n’otres llingües, tienen un preciu únicu de 3 euros. Van Poder adquirise na taquilla de la Casa Municipal de Cultura, n’horariu de llunes a vienres, de 11:00 a 14:00 y de 18:00 a 21:00 hores, y los sábados, de 11:00 a 14:00 hores.

El calendariu de proyecciones (toes van tener llugar a les 20:15 hores) ye’l siguiente:

Martes 8 de mayu. L’falte (L’insultu) (Llíbano, 2017)
Martes 15 de mayu. Lucky (Estaos Xuníos, 2017)
Martes 22 de mayu. Wajib (Invitación de boda) (Palestina, 2017)
Martes 5 de xunu. Jusq’à la garde (Custodia compartida) (España, 2017)
Martes 12 de xunu. Isle of dogs (Isla de perros) (Estaos Xuníos, 2018)
Martes 19 de xunu. Visages villages (Cares y llugares) (Francia, 2017)
Martes 26 de xunu. Borg McEnroe (Suecia, 2017)

Tamién te podria gustar