Portada Conceyos Reabren les sales d’estudiu de Bárganos Candamo, Centru Universitariu y otres n’Avilés

Reabren les sales d’estudiu de Bárganos Candamo, Centru Universitariu y otres n’Avilés

by redacción asturnews

Esti llunes reabren les sales d’estudiu de Bárganos Candamo, Centru Universitariu y Conde Real Presto d’Avilés, Na biblioteca de la Casa de la Cultura ye necesaria la reserva al traviés de cita previa y los aforos fueron amenorgaos pa garantizar el distanciamientu necesariu para prevenir la espansión del COVID 19.

Avanzando nes fases de desescalada del Estáu d’Alarma provocáu pola crisis sanitaria del COVID 19, el llunes, 15 de xunu, van abrise les sales de consulta y estudiu de la Biblioteca Bárganos Candamo (Casa Municipal de Cultura) con aforu llindáu y solicitú de cita previa, n’horariu de llunes a vienres, de 9:00 a 14:30 y de 15:30 a 21:00 hores. Coles mesmes, tamién esti llunes, van reabrir les sos puertes les sales d’estudiu del Centru de Servicios Universitarios (CSU) con  horariu de 9:00 a 14:00h y de 16:00h a 21:00h. y Conde Real Presto con horariu de 9:00 a 21:00 hores.

En Bárganos Candamo podrá aportase pa estudiar tantu a la sala de consulta como a la sala d’estudiu. Acordies con la normativa vixente, l’aforu va tar llindáu a 20 places na sala de consulta y a 22 places na sala d’estudiu. Va Ser necesariu solicitar cita previa al traviés de la páxina web    onde va ser posible acutar una plaza n’una de les sales en vez de mañana, dende les 9:00 hasta les 14:30 hores, o de tarde, dende les 15:30 hasta les 21:00 hores. Non puede modificar la hora. Puede acutar pa la mañana y para la tarde nel mesmu día. va respetase la reserva del puestu mientres los 10 minutos siguientes a la hora solicitada. En casu de nun ser ocupada la plaza nesi tiempu, va anulase la reserva.

Centru de Servicios Universitarios (CSU)

Horariu de 9:00 a 14:00h y de 16:00h a 21:00h. El centru va permanecer zarráu al públicu de 15:00 a 16:00 hores para realizar llabores de llimpieza Para l’usu de la sala del CSU el Conceyu d’Avilés en coordinación cola Universidá d’Uviéu ellaboróse un protocolu coles midíes hixénicu y sanitariu para dar el meyor serviciu a les persones usuaries d’esti serviciu. Para entrar y salir del Centru tendrán d’utilizase les puertes señalaes al efeuto y respetar les señales de circulación interior.

A la entrada va disponer de xel hidroalcohólico y, si asina lo riquir, va apurrísenos papel sanitariu, que va poder utilizar xuntu col desinfestante y el hidroxel que va atopase na sala d’estudiu. El material desechable tendrá de depositalo nes papeleres dispuestes al efeuto. En tol Centru y na so sala d’estudiu tendrá de respetase la distancia interpersonal de 1,5 m. Na sala d’estudiu les meses van utilizar según la disposición prevista de puestos, que nun va poder ser modificada pol usuariu.

Mientres la estancia na sala d’estudiu y siempres que se caltenga la distancia de seguridá nun va ser necesaria l’usu de mázcaros, pero sí para circular pel Centru, cumpliendo los requisitos de seguridá señalaos (circular pola derecha, nun utilizar l’ascensor, salvo nos casos previstos, accesu a los aseos habilitaos acutáu a una persona por serviciu).

Cuando l’alumnu/a s’ausente definitivamente del so puestu tendrá de ponelo en conocencia del personal d’ordenanza.

Conde del Real Presto

L’horariu ye de 9 a 21 hores. Recuérdase que ye obligatoriu l’usu de mázcaru en cualquier espaciu zarráu d’usu publico, siempres que nun sía posible caltener una distancia de seguridá interpersonal de siquier 1,5 metros. va informar a los usuarios de la obligación d’usu de mázcaros para aportar y salir de la sala d’estudios. Ente que se tea nella y nun se mueva dientro de la mesma sala nun va ser obligatoriu l’usu de la mesma. Polo que respecta a la sala de Conde Real Presto’l protocolu foi coordináu pol serviciu de prevención del Conceyu.

Reordenáronse los 3 espacios d’esti centru de la siguiente manera:

Sala 1: solo va poder haber a lo más 5 persones.
Sala 2: namá va poder haber un usuariu por mesa.
Sala 3: l’encamientu ye que cada usuariu sentir na esquina de la mesa y sól haya unu per mesa.

Tamién te podria gustar