Portada Música Ramón Prada va estrenar “Keltikhe” nuna de les Nueches Máxiques del Xardín Botánicu de Xixón

Ramón Prada va estrenar “Keltikhe” nuna de les Nueches Máxiques del Xardín Botánicu de Xixón

by asturnet

L’estrenu n’Asturies de “Keltikhe”, la cantata compuesta por Ramón Prada pa interpretala nel Festival Intercélticu de Lorient, tien ya fecha y llugar, después de meses de preparación del proyectu. La cita va ser el prósimu 29 de xunetu nos praos del Xardín Botánicu de Xixón, dientro’l programa “Les Nueches Máxiques” que se desenvuelve a lo llargo’l veranu ufiertando velaes musicales nesti espaciu públicu. La Xoven Orquesta Sinfónica del Principáu d’Asturies, el coru Muyeres y un bon elencu de músicos tradicionales acompañarán a Prada na representación de la cantata.

La obra “Keltikhe” compúnxose especialmente pa representar en Lorient y recibió una unánime acoyida d’ésitu tanto de públicu como nel reflexu que d’ella ficieron los principales medios bretones y franceses que cubríen el festival. De magar el so autor allampiaba la idea de poder estrenar la cantata

n’Asturies, pero les dificultaes de toa mena pa un conciertu d’estes característiques, nel qu’intervienen más d’un cientu de músicos y voces foi retardando la ocasión. Agora, por fin, el públicu asturianu va tener la oportunidá d’asistir en directu a la representación de “Keltikhe” dientro de poques selmanes en Xixón.

La Xoven Orquesta Sinfónica del Principáu d’Asturies, el coru tradicional del grupu Muyeres y como solistes: Eammon Gaildubh, José Manuel y Javier Tejedor, Mari Luz Cristobal Caunedo y Marta Elola, van interpretar los seis movimientos nos que ta organizada esta pieza, y que va tar dirixida na parte musical por Guy Berrier, director musical del Festival Intercélticu de Lorient. En total más d’un cientu d’artistes enriba l’escenariu y el sofitu d’una pantalla xigante pa que’l públicu pueda siguir afayadizamente esti conciertu únicu en Xardín Botánicu de Xixón.

Tamién te podria gustar