Portada Hestoria Ramón d’Andrés presenta“Franco nos diccionarios y otres impertinencies alredor de la llingüística y les llingües”

Ramón d’Andrés presenta“Franco nos diccionarios y otres impertinencies alredor de la llingüística y les llingües”

by asturnet

Esti miércoles 6 de payares, a les 20:00 hores, nel Club de Prensa de La Nueva España, va presentase’l llibru de Ramón d’Andrés “Franco nos diccionarios y otres impertinencies alredor de la llingüística y les llingües”. El llibru vieno asoleyáu pola EDitorial Trabe.

Ramón d?andrés ye profesor titular de Filoloxía Española y Asturiana na Universidá d’Uviéu au entamó a impartir la primer asignatura de Llingua Asturiana (1985) y au lleó la so tesis de doctoráu, la primer realizada sobro sociollingüística asturiana y redactada nesa llingua (1988). Les sos investigaciones tan centraes n’aspectos gramaticales y sociollingüísticos del asturianu. Tamién realiza un intensu llabor de divulgación en llibros, ensayos y artículos de prensa.

D’Andrés ye tamién miembru numerariu de l’Academia de la Llingua Asturiana, na que trabayó intensamente nes Normes Ortográfiques y Conxugación de Verbos, na Gramática de la Llingua Asturiana y nel Diccionariu. Pertenez a la Fundación “Caveda y Nava”, de la que foi secretariu, y ente 2003 y 2007 exerció’l cargo de Xefe de la Oficina de Política Llingüística del Principáu d’Asturies. Ye miembru de la Xunta Asesora de Toponimia del Principáu d’Asturies.

Tamién te podria gustar